Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF tränar i lugn och ro

En sista chans till återhämtning inför den allsvenska slutspurten.
Det är 15 dagar mellan GIF:s match mot Ljungskile i lördags och lagets nästa allsvenska uppdrag – GIF Sundsvall borta måndag 20 oktober.

Annons

Efter en bra trend brukar tränare ofta säga att ett uppehåll kommer olägligt. Har det gått dåligt ett tag är det tvärtom – då kommer uppehållet ofta lägligt.

Frågan är hur det här uppehållet kommer för GIF som har fyra raka kryss i bagaget?

• Hade du hellre sett att serien kört på?

– Det känns meningslöst att fundera på. Vi har varit med i allsvenskan några år nu och de här uppehållen kommer tillbaka varje år. Det vi känner är att det blir lite långt mellan matcherna och för att behålla matchrytmen kommer vi därför att möta AIK i en träningsmatch på torsdag. I övrigt tränar vi på under normal pulsering med skillnaden att spelarna får en ledig helg, säger GIF:s tränare Pelle Olsson.

GIF-tränaren tycker dock inte att hans lag verkar vara i något större behov av vila.

– Vi har sedan 1 september bara spelat fyra tävlingsmatcher så i den meningen är vi inte slitna.Sedan finns det spelare som behöver mer individuell återhämtning men på den punkten tycker jag det ser bra ut. Det är bara Sulan (Daniel Westlin) som behöver vila sin hälsena några extra dagar.

• Jonathan Hellström och Alexander Gerndt?

 – Jonte är igång och tränar för fullt, han ska träffa Janne Ekstrand (idrottsläkare) på torsdag men hade inte hans besök med Janne sammanfallit med träningsmatchen mot AIK tror jag att han hade kunnat spela. Gerndt är redo och spelar förmodligen på torsdag.

Förutom Daniel Westlin och Jonte Hellström är det bara Yannick Bapupa som inte är tillgänglig för torsdagens träningsmatch som spelas i norduppländska Strömsberg.

Han har anslutit till Kongos landslagstrupp som spelar VM-kval mot Sudan på fredag.

Annons