Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-tränaren efter stjärnsmällen: "Jag är extremt jäkla besviken"

/
  • Här tappar Gefle IF:s målvakt Emil Hedvall bollen – och GIF matchen. Det blir 1–1, och GIF:s drömstart försvinner.

Trots en drömöppning och mål efter fyra minuter så blev det en hemsk torsdag på Hisingen i Göteborg för Gefle IF.
Med en helt nykomponerad backlinje och ett målvaktsbyte bara minuterna innan avspark blev det väldigt besvärligt.
– Jag är extremt jäkla besviken, sa tränaren Roger Sandberg efter förlusten med 6–1 mot Häcken.

Annons

Ytterbacken Jesper Florén gick sönder på den sista träningen innan avfärden mot Göteborg och målvakten Andreas Andersson fick lämna in sent på uppvärmningen.

– Vi fick möblera om rejält och Emil i målet fick bara några minuter på sig att förbereda sig för match. Det tillsammans med att det blev för kort om tid att träna ihop en backlinje var inte optimalt. Sedan är jag otroligt missnöjd att vi inte kunde hålla ifrån bättre på slutet utan lät det rinna iväg, sa Sandberg.

De fem målen GIF hade släppt in på fem matcher blev nu katastrofala sex inom loppet av 90 minuter – varav tre den sista kvarten. Fransmannen Joshua Nadeau blev högerback i stället för Florén och Anton Lans fick göra allsvensk GIF-debut som mittback. Ommöbleringar som säkert gjorde sitt till.

– Det här var ju ett alternativ vi har jobbat med men hade självklart velat ha mer än en halv träning att köra ihop det hela. Nu kunde ju alla se att det inte fungerade.

Om Emil Hedvalls besvärliga förberedelser hade inverkan vid Häckens kvittering till 1–1 efter en dryg halvtimme låter vi vara osagt. Men det var ett märkligt mål där GIF-målvakten inte fick bort bollen samtidigt som han blev aningen störd – mest av egen spelare faktiskt.

– Jag tycker att det ser ut som att deras kille ramlar och träffar Emil som inte kommer upp riktigt på bollen. Domaren förklarade i pausen att han hade en avvaktande straff efter en knuff från en av våra spelare. Jag vet inte riktigt...

Ett extremt viktigt mål var det i alla händelser för Häcken som var i gungning efter fyra raka förluster och på det Johan Bertilssons kyliga ledningsmål efter bara fyra minuters spel. Kvitteringen som Demba Savage slog in betydde uppenbarligen mycket för hemmalaget som sedan öste på.

– Vi har ju kontroll första halvtimmen och Häckens tränare Peter Gerhardsson sa också det. Dom kom ingen vart då. Vi var ju bra med i första halvlek och den är ändå godkänd trots att vi låg under, sa Sandberg.

Anfallsmässigt var Johan Oremo satt på bänken och Dioh Williams spelade från start. Han passade snyggt till Gefles ledningsmål och hade också en chans att ge liv i matchen igen när han trasslade bort ett friläge som han hade tagit sig till själv.

– Vi gjorde ett försök i andra halvlek att flytta upp men åkte på ett riktigt jobbigt 3–1-mål och vi hade behövt en reducering när Dioh kom igenom. Känslan var då att vi hade mycket av spelet på deras planhalva, menade GIF-tränaren.

Men fyran kom och då var det kört för Gefle.

– Att vi sedan inte klarar av att täppa till och ger bort ytterligare mål i slutminuterna är bedrövligt. Det gör att man skäms över insatsen och det får inte hända.

Skadorna på Florén och Andersson ska vara av lindrigare art.

– I alla fall vad vi vet just nu. Men det behövs en ordentligare undersökning för att vara helt säker. Jag hoppas i alla fall ha båda tillgängliga redan på måndag mot IFK Göteborg, sa GIF-tränaren.

STISSE ÅBERG: Smakstart, skador och en stjärnsmäll i en salig röra

LÄS ÄVEN: GIF förlorade med 1–6 – här är spelarbetygen

TV: Se hela eländet här

Mer läsning

Annons