Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF tycker att Mård är flygfärdig

Första nyförvärvet inför den femte raka säsongen i allsvenskan är i hamn. Då Anders Wikström är på väg bort, har Gefle IF tecknat ett treårskontrakt med Sandvikens IF:s mittback Olof Mård.
– Det är klart att det blir en utmaning, säger 19-åringen till Sporten.

Annons

Samtidigt som Anders Wikström uppvaktas av allsvenska konkurrenten Hammarby IF, passar Gefle IF på att stärka upp med en tänkbar ersättare.

SIF:s unge mittbackstalang Olof Mård har skrivit på ett treårskontrakt med GIF och kan komma att bli den som fyller luckan efter Wikström i mittförsvaret.

– Det känns bra, jag rör på mig i rätt tid. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben, både sportsligt och rent organisationsmässigt. Jag vill fortsätta utvecklas och samtidigt vara kvar på hemmaplan. Det är en trygghet i sig, säger Olof Mård som har bott i Valbo under de fyra år han representerat SIF.

Den gångna säsongen har han imponerat på flera klubbar med sina insatser i division 2-spelet. Bland annat var han nyligen och tränade med Hammarby TFF (utvecklingslaget i division 2) samt Hammarbys A-lagstrupp.

– Hammarby var jättenöjda med det jag presterade, men de var ute efter en etablerad mittback. Sedan har de ju redan Marcus Törnstrand som är född ett år tidigare än mig. I Hammarbys ögon var jag inte aktuell för något annat än HTFF.

– Men om A-laget hade varit aktuellt är det ändå inte säkert att jag hade gått dit, säger Olof.

Gefle IF kändes hela tiden som det hetaste alternativet – och klubben har dessutom följt Olof i flertalet av SIF:s hemmamatcher den gångna säsongen.

– Jag pratade med Pelle Olsson under sommaruppehållet och då fick jag veta hur det låg till, berättar Olof.

Han ser fram emot nästa nivå på karriärstegen.

– Det är klart att det blir en utmaning, men när jag tränade med Hammarby tyckte jag inte att steget var så stort som man kanske hade trott.

– Både Johan Oremo och Amadou Jawo har visat att det inte är någon omöjlighet att komma från lägre divisioner och lyckas bra på en högre nivå. Fast det kanske är lättare som anfallsspelare, resonerar Olof.

I tisdags kväll skrev han på kontraktet och nu återstår bara slutliga förhandlingar mellan klubbarna.

– Allt är påskrivet och klart mellan mig och GIF. Nu ska bara SIF och GIF komma överens.

– Jag har inte satt upp några prestationskrav. Jag har olika utvecklingsmål som jag jobbar med. Alla spelare tränar på samma villkor och min främsta ambition är att jobba hårt på varje träning, precis som jag har gjort i Sandviken.

– Jag har sett det mesta. Jag brukar åka in med Simon Ytterbom till matcherna.

Olof kommer att fortsätta träna med SIF tills han får klartecken att börja träna med GIF.

– Både jag och GIF hoppas att det ska bli klart så tidigt som möjligt. När GIF går på uppehåll i december skulle det kännas skönt att ha gjort några pass med laget, avslutar Olof Mård.

GIF-tränaren Pelle Olsson är belåten med nyförvärvet.

– Olof har imponerat i de matcher vi har sett honom spela. Det är en reslig och välväxt försvarsspelare som kan användas på någon av ytterbacksplatserna, men vi ser honom främst som mittback. Det känns bra att få in lite längd i laget och det ska bli väldigt intressant att följa honom, säger Pelle.

Mer läsning

Annons