Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF vann utan att dominera

Gefle IF gick på sparlåga när Falu FK besegrades med 3–1 (1–1) i gårdagens träningsmatch. Men Pelle Olsson var positiv efteråt. – Vi ska försöka hitta en motståndare även vid nästa landslagsuppehåll, säger GIF-tränaren.

Annons

Gefle IF åkte till Kopparvallen, vackert belägen intill Faluån, för att vässa formen inför tisdagens återstart i allsvenskan borta mot Örebro.

Efter en slätstruken första halvlek växte GIF mer och mer i den andra – och till slut hade jumbon från division 1 norra inget att säga till om.

GIF gjorde tre byten och i samband med dessa blev det taktiska omdispositioner. När Andreas Revahl ersatte Daniel Westlin gick det inte många sekunder innan han hade gjort 2–1 för GIF. Revahls skott gick via en Faluspelare och in i mål.

– Det är inte varje dag man får göra mål på andra touchen. Skottet hade väl gått en bit utanför om bollen inte hade tagit på en av deras spelare. Jag ska få den på mål därifrån, skrattar Revahl efteråt.

Falu FK levde länge på sin drömstart, men efter Johan Claessons kvittering låg GIF:s ledningsmål i luften. Från Revahls fullträff och framåt var det GIF för hela slanten och Jonas Lantto, riktigt pigg för kvällen, kunde öka på till 3–1 i den 87:e minuten.

Då såg det genast lite snyggare ut i matchprotokollet.

– Det finns inte så mycket att säga egentligen. Vi har tio hörnor, 20 inlägg och 20 avslut och lyckas göra tre mål. Ibland kan det vara bra att titta på vad som egentligen händer ute på planen, säger Pelle Olsson och fortsätter:

– Vi skapar många situationer där framme, men är inte tillräckligt skarpa i de avgörande lägena. I den första halvleken får vi tre av 13 avslut på mål. Det visar att koncentrationen brast. Det är små detaljer man tittar på i såna här matcher och jag kan tycka att vi lät dom sätta igång spelet lite väl enkelt.

Pelle ångrar inte att GIF tog kontakt med Falu FK efter matchen mot Malmö FF den 31 augusti.

– När det är så långt som 16 dagar mellan matcherna i allsvenskan kan det vara bra att få spela en träningsmatch. Det var ett bra beslut vi fattade. Vid nästa landslagsuppehåll är det 16 dagar mellan matcherna mot Ljungskile och Sundsvall. Vi ska försöka hitta en motståndare då också, säger Pelle.

Bortsett från ett par matcher med U21-laget gjorde vänsterbacken Andreas Dahlén i går sina första 45 minuter för GIF, sedan den 19 juli borta mot IFK Göteborg. Ryan Raybould spelade den andra halvleken.

– Jag kände mig lite matchovan och blev trött i slutet på halvleken. Men det ska man bli också, säger Dahlén.

Hur känns det att inte vara given i startelvan?

 

– Det är klart man vill spela. Men så här är det att vara fotbollsspelare. Det är ingen ny situation för mig.

Anders Wikström stannade hemma i går, eftersom han inom kort ska bli pappa.

– Det har gått över tiden, så vi tyckte att det var onödigt att han skulle åka med. Det var bättre att han var hemma och stöttade sin sambo, konstaterar Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons