Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF värvar från Norge

Gefle IF har börjat sortera ut i högen av alla som provtränat med klubben de senaste veckorna.
I går blev det tredje nyförvärvet på kort tid klart när norrmannen Öyvind Gram ritade på ett tvåårskontrakt.
– Pusselläggandet i vårt truppbygge fortsätter, säger Pelle Olsson.

Annons

För första gången har Gefle IF värvat en norrman. Men det är en liten risk som sportchefen och tränaren Pelle Olsson tar.

Öyvind Gram är 24 år och central mittfältare men har inte spelat en enda fotbollsmatch på nästan två år på grund av skador. Därför får han ett prestationsbaserat kontrakt med Gefle.

– Du kan jämföra det med det kontrakt Hasse Berggren fick när han kom till oss efter en skadeperiod, säger Pelle Olsson.

Gram har spelat i Molde, Lyn och har de två senaste säsongerna tillhört Ålesund. Men redan i premiärmatchen 2008 skadade han sig och sedan har han inte spelat. Framför allt är det ljumskarna som har krånglat, men efter flera operationer är han nu skadefri.

Gefles fysioterapeut Johan Holmström och naprapat har gjort rejäla tester på Öyvind – som han klarat bra.

– Han har haft en skadesituation i livet som inte varit rolig och att värva honom kan vara en chansning, erkänner Pelle Olsson.

Men GIF-tränaren säger samtidigt att Gefle är en klubb som ibland måste våga ta risker.

– Det här är vårt sätt att få tag på bra spelare. Hade han gjort 40-50 matcher i Tippeligan hade vi haft svårare att få honom. Men vi såg en potential i Öyvind när han var här och tränade med oss. Han är en allround spelare som kan passa väldigt bra in i vårt 4-4-2–system. Och alla uppgifter vi fått om honom från Norge har varit samständigt positiva, klargör Olsson.

– Det var lite samma situation när vi värvade Chibsah, han kom klubblös till oss och hade inte spelat på ett år.

Och apropå Yussif Chibsah så talar det mesta för att norske Gram är hans ersättare.

– Nu har vi fyra centrala mittfältare i truppen. Men vi stänger inga dörrar för Chibash om han vill stanna hos oss, säger Pelle Olsson.

Både Malmö FF och Djurgården sägs ligga närmast till hands för Chibsah, men inget är alltså klart ännu.

Detsamma gäller vänsterbacken Andreas Dahlén, som enligt uppgift ska lämna ett besked till GIF innan laget går på semester i morgon, torsdag.

Annars fortsätter Gefle utvärdera sina provspelare, som varit uppåt 20 stycken under hösten. Den här sista träningsveckan har James Frempong från Örebro SK, samt vänsterbackarna Kalle Svensson från Sleipner och Rasmus Lindkvist från Skellefteå funnits på Strömvallen.

Men GIF har redan gjort klart med fem nya spelare och börjar fylla truppen. Fast klubben kan komma att behöva fler spelare än normala 22 i nästa års lag.

– Ja, eftersom vi har några långtidsskadade spelare bör vi öka truppens storlek något, säger Pelle Olsson och tänker på Jonathan Hellström, Jonatan Berg samt Hasse Berggren.

FOTNOT: De fyra centrala mittfältare som finns i GIF är nu förutom de nya spelarna Öyvind Gram och Haruna Moshi även Marcus Hansson och Bernhard Nyström. Eventuellt stannar även Yussif Chibsah.

Mer läsning

Annons