Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm vintern – nu har GIF startat en ny säsong

Vi kanske inte ska påstå att det var ett gäng ystra kalvar som sprang ut på grönbete.
Men nog såg spelarna i Gefle IF ut att trivas när försäsongen drog igång på en alldeles snöfri och mjuk konstgräsmatta på Strömvallen.

Annons

– Jag gillar rutinerna så det är skönt att träffa killarna och köra igång igen, säger Daniel Theorin.

GIF ska starta sin sjunde raka allsvenska säsong sedan föreningen tog steget upp 2005. Efter kvalsegern mot GIF Sundsvall i början av november har det varit semesterperiod och i går återsamlades hela gänget och tog ett gemensamt sikte på allsvenskan modell 2011.

För Theorin blev det en oviss och lång väntan på vilken klubbtillhörighet det skulle bli efter GIF:s ekonomiska situation. Men till slut slöts ett nytt avtal vilket mittbacken är både glad och tacksam för.

– Jag tycker vi har ett spännande år framför oss och laget ser intressant ut. Vi fick behålla nästan alla spelare och nu har de nya från i fjol fått ett år på sig att komma in i det här. Det känns skönt att vi kommer i gång nu.

Att starten sker på Strömvallen är förstås också ett plus. Snön som formligen vräkt ner över Gävle med omnejd i vinter hindrar inte GIF att träna på fullstor plan. Vaktmästarna på Strömvallen har gjort ett jättejobb som transporterat bort massor av snö och när kylan också har övergått i några plusgrader har värmeslingorna också fungerat.

– Det är perfekt att komma ut på stor plan direkt och slippa kliva in i hallen i Andersberg. Förra säsongen tror jag vi startade med några veckor där inne när snön vräkte ner. Det här är riktigt bra, sa Theorin innan han joggade ut till det allra första fotbollspasset i år.

Nu väntar först fyra veckors träning innan den första matchen ska spelas den 5 februari mot division 1-laget Syrianska Kerburan.

– Vi har en mera normal försäsong nu jämfört med förra året då allsvenskan startade rekordtidigt och vi hade spelat två stentuffa matcher mot internationellt motstånd redan innan januari månad var slut, säger tränaren Pelle Olsson.

Han var också belåten över att dra i gång det hela på fullstor plan även om det saknades några spelare i går.

Yussif Chibsah är kvar hemma i Ghana och kurerar sin malaria men kommer till Gävle nästa vecka. I går opererades både Daniel Bernhardsson och Olof Mård medan Daniel Leino går långtidsskadad liksom Sebastian Senatore som opererade sin skada i december och är borta till mars.

GIF tjuvstartade med några tester i slutet av förra veckan och i går inleddes säsongen på allvar med ett styrketräningspass på förmiddagen innan fotbollsträningen på eftermiddagen.

Träningslägret som skulle ha varit i mitten av mars är bortplockat av ekonomiska skäl och de två träningsmatcher som skulle ha spelats där kommer att ersättas.

– Där jobbar jag just nu med några olika lösningar. Vi får se hur det blir. Annars ligger matchschemat färdigt innan den allsvenska starten. Det är oklart vilket datum genrepet mot Gif Sundsvall ska spelas då dom kommer hem från sitt träningsläger, säger Olsson.

Mer läsning

Annons