Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Dahlberg comeback mot GIF?

/
  • Micke Dahlberg och Jonas Lantto kanske möts igen på söndagseftermiddagen när Gefle IF tar emot Helsingborg. Dahlberg har haft en skadefylld säsong men är på väg tillbaka.

Gefle IF står på andra sidan och ett första besök på Gavlevallen hägrar.
Men egentligen räcker det väldigt bra med att bara få spela fotboll igen för Mikael Dahlberg...
– Det har varit en riktig skitsäsong, säger Helsingborganfallaren inför söndagens allsvenska match mellan de två mittenlagen.

Annons

250 minuter allsvenskt spel har det hittills blivit under 2015 – fördelat på en match från start och sex inhopp. Inte mycket och inte alls det den förre Geflespelaren hade hoppats på.

– Det har varit bedrövligt. En ryggskada har stoppat spel och när jag väl var på väg tillbaka så slogs den upp igen. Det har varit riktigt tungt.

Lagom till hemmamatchen på Olympia mot Gefle i början av maj var han redo och gjorde ett väldigt bra inhopp – trots att GIF vann med 2–1 efter bland annat den där frisparkskanonen från Johan Oremo. I matchen efter spelade han från start mot Elsborg för att sedan gå sönder igen.

– Trist förstås att inte kunna vara med och bidra. Jag har inte fått någon kuntinuitet alls i varken träning eller matcher och jag saknar förstås en del, säger Dahlberg.

Och för att verkligen understryka vilket tufft är det är så kom en stukad fot som en riktigt oönskad sak under en av veckans tidiga träningar. Precis när han kunde gå för fullt igen.

– Jag har väl inte stukat foten på fem-sex år och blev det en ordentlig smäll. Jag har vilat några träningar men jag hoppas att svullnaden går ner.

Han tränade i fredags och det kändes oke men med viss smärta. Nu hoppas han på att i alla fall få följa med laget till sina gamla hemtrakter. Det hoppas HIF också som han båda sina ordinarie anfallare Robin Simovic och Jordan Larsson avstängda. Rade Prica tar säkert ena platsen medan den andra är öppen och kanske, kanske...

– Jag är otroligt sugen på att få spela fotboll igen och jag hoppas kuna få göra det resten av hösten. Det är ju i alla fall några matcher kvar.

Om det är från start, ett inhopp eller bänken hela matchen återstår att se. Med i matchtruppen som presenterades under lördagen är han i alla fall. Sedan kanske Dahlberg inte är redo för 90 minuter just nu..

Att comebacken i så fall sker mot Gefle är en bonus men ingen egentlig motvationshöjare.

– Nä, det räcker att få spela igen. Vilka det är emot spelar ingen roll.

Men Micke är i alla fall sugen på att se Gavlevallen.

– Jag har ju bara sett bilder på TV:n men hört och förstått att det är väldigt fint. Jag är riktigt glad för alla runt Geflelaget som förtjänar en riktigt bra arena och spela och träna på. Jag vet ju själv hur det såg ut på Strömvallen under mina år där.

Annars trivs han utmärkt i Skåne med familjen som i vintras utökades med en son.

– Vi har det riktigt bra här. Sedan har jag trivts nästan på alla ställen och lag jag har varit i. Jag har ett år kvar på kontraktet här och jag hoppas att nästa säsong blir väldigt mycket bättre än den här.

Läs mer: Här är matchguiden inför GIF–Helsingborg.

Mer läsning

Annons