Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldåren kan vara över om SAIK tvingas ut

SAIK kan slippa spela utomhus den kommande säsongen.

Men tvingas klubben göra det i framtiden måste svenska mästarna sänka sin målsättning.

– Även om förslaget inte är ”klubbat” måste vi redan nu göra en konsekvensanalys om vilken betydelse det skulle få, säger SAIK-bandys ordförande Lars-Olof Skoog.

Annons

SAIK bandys styrelse kallade sent i går kväll in till ett extra möte för att internt reda ut vad som har hänt den senaste tiden.

– De konsekvenser det skulle få för bandyn att flytta utomhus kan vi inte överblicka. Men går förslaget igenom kan vi inte leva upp till den målsättning som årsmötet gett oss i styrelsen att utföra, säger SAIK bandys ordförande Lars-Olof Skoog.

Göransson Arenas vd Fredrik Granting träffade i går SAIK bandys styrelse för att informera sin egen syn på det förslag till förändringar angående utnyttjandet av Göransson Arena.

Det som bland annat innebär att SAIK tvingas flytta ut på Jernvallen från januari månad. Men enligt Lars-Olof Skoog kommer inte förslaget att hinna träda i kraft under den kommande säsongen.

– Jag fick information om att arenastyrelsen kommer att ha sitt nästa styrelsemöte i september och först då kan man besluta om detta, vilket gör att det inte går igenom den här säsongen.

När Sporten ringer upp arenabolagets vd Fredrik Granting vill han inte bekräfta att så är fallet.

– Jag har pratat med bandystyrelsen i egen person och jag tar ingen diskussion i media om vad vi diskuterade, säger Granting.

Lars-Olof Skoog poängterar också att risken att bandyn tvingas utomhus igen ännu så länge bara är ett förslag, men att klubben redan nu måste ta tag i vilka följder ett sådant beslut kan få.

– Vi måste göra en konsekvensanalys som årsmötet får ta ställning till 29 juni – om de kan gå med på att vi sänker SAIK bandys målsättning.

• Och om årsmötet inte gör det, vad händer då?

– Det vill jag inte spekulera kring i dag.

• Vilka följder kan det få för SAIK om ni stora delar av säsongen måste spela utomhus. Kan ni få svårt att rekrytera nya spelare?

– Det vill jag inte heller spekulera i vad det kan få för följder.

Lars-Olof Skoog anser dock inte att SAIK bandy på något sätt känner sig överkörda av arenabolaget.

– Nej, det tycker jag inte. De är tydliga med att detta är ett förslag, men det jag vill säga är att vi aldrig hindrat arenabolaget att ha andra evenemang än bandy i Göransson Arena. Vi har hittills försökt anpassa oss och lämnat arenan när det krävts, säger Skoog.

Mer läsning

Annons