Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldglans över Sandviken igen

Världsmästare till trots...
När Daniel Mossberg och Daniel Berlin anlände till Jernvallen blev det första uppdraget att packa ur all utrustning ur den hyrda minibussen.
– Men vi fick i alla fall ledigt från träningen, sa ”Bella” och visade upp ett trött men lyckligt leende.

Annons

När trunkar, klubbor, diverse olika grejor som behövs för att vinna ett bandy-VM och en CD-spelare stod ordentligt i omklädningsrummet fick sporten ett snack med SAIK:s två färska världsmästare. En guldhjälm var fortfarande fastspänd vid en trunk och medaljerna glimmade så där fint som bara guld kan göra.

– Det känns helt otroligt. Sista fem-tio minuterna av finalen mot Ryssland när guldet var klartkommer jag aldrig att glömma. Det var bara att passa på att njuta och sedan har det bara handlat om ren glädje. Att det var så här roligt att vinna en VM-final, sa Berlin som liksom Mossberg tog sitt första guld.

– Det här fick ett betydligt roligare slut än förra årets VM-final när vi förlorade i Ryssland. Men vi har också haft ett kanon-VM på alla plan, laget har fungerat perfekt och allting runt omkring har också gett oss dom bästa förutsättningarna att göra det här möjligt, fortsatte ”Bella”.

Båda två var i allra högsta grad med som guldfixare. Mossberg som stark mittfältare och Berlin med en mer defensiv uppgift än hemma i SAIK. Men den sistnämnda hade en klubba med i det mål som definitivt punkterade finalen.

– Det var skönt att få bidra lite offensivt också och passningen var helt okej. Det var grymt härligt när det blev mål och då visste vi att guldet var klart, sa Berlin om 4–1 som ex-SAIK:aren Patrik Nilsson dundrade in.

Sen var det defilering in till slutsignalen och 6–1, guldhjälmarna kom fram och medaljerna delades ut. Det blev pokal, champagne och en bankett som höll på till långt in på småtimmarna och det var aningen trötta hjältar som vid lunchtid i går landade på Jernvallen. Nöjda med att komma hem och dessutom med beskedet att de inte behövde delta i eftermiddagsträningen.

– Elitserien startar ju om nu direkt och vi har matcher onsdag, fredag och söndag. Det är bara att gilla läget och vi kan säkert ta med oss den här känslan och farten in i SAIK också. Vi har några viktiga matcher som väntar och det ska också bli roligt, sa Berlin.

För Mossberg blev finalsegern mot ryssarna också lite av en personlig revansch efter att fått sparken av sitt ryska klubblag tidigare i vintras. En knäskada och en läkare som inte riktigt var överens med ”Mossan” om hur den skulle läkas ihop var anledningen.

– Det är alltid skönt att spöa ryssarna och det gjorde ju inte heller direkt ont av att Zorkijs läkare även var med här i landslaget, sa Mossberg.

Efter 2–2 i gruppspelet och seger efter straffar var han säker på att Sverige skulle ha en bra chans att för första gången på fyra år snuva den ryska björnen på guldet.

– Vi fick matchen dit vi ville och även om dom gjorde 1–0 så hade vi kontroll. I andra halvlek spelade vi jäkligt bra och siffrorna talar ju också sitt tydliga språk.

SAIK-duon är tillbaka i vardagen igen – men det är i alla fall med guldglans runt omkring...

Mer läsning

Annons