Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häcken – ingen drömmotståndare

Gefles skräckmotståndare: BK Häcken.
GIF har aldrig någonsin vunnit en allsvensk match mot söndagens motståndare.
– Då är det dags nu, säger Hasse Berggren.

Annons

Allsvenskan startar om igen efter drygt ett månadslångt uppehåll. För GIF:s del väntar match mot Häcken på Strömvallen.

En otacksam uppgift – åtminstone historiskt sett.

Under den nuvarande allsvenska sejouren har GIF bara kammat en poäng på fyra matcher och 2–10 i målskillnad mot Göteborgslaget.

– Är det så...? Jaha, då är det dags bryta den trenden nu, säger Berggren, som för tre år sedan spelade i just Häcken.

– Jag tror att det bara är tillfälligheter. Den här statistiken har ingen betydelse för oss på söndag.

– De är fortfarande ett bra lag som gärna fyller på med folk. Men det har ändrats mycket också, ny tränare och nya spelare, säger skyttekungen, som senast Gefle och Häcken spelade i samma serie var med om att sänka hans nuvarande lag med tre mål i Häckens 4–0-seger på Strömvallen.

GIF har som tidigare nämnt aldrig vunnit en allsvensk match mot Häcken. Hasse Berggren har å andra sidan aldrig förlorat en match mot Häcken – en trend han gärna låter förbli en positiv sådan.

– Ja, den får så klart inte brytas, skrattar han. Det är jätteviktigt att få en bra start efter uppehållet och det kommer att bli en jättetuff match, trots att de haft det kämpigt på bortaplan hittills.

Senast GIF tog poäng mot Häcken i allsvenskan – förutom 0–0 för fyra år sedan – får man gå så långt tillbaka som 1983. Då hette en viss skyttekung Pelle Olsson.

– Jag kommer ihåg den ena matchen, det blev 1–1 på Rambergsvallen. Då chansspelade vi i slutet och skulle ha vunnit den matchen, menar Olsson.

Mer läsning

Annons