Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Stefan ”Pumpen” Andersson,

...39 år och trotjänare i Sandvikens AIK som efter 21 säsonger valde att lägga skridskorna på hyllan inför den här säsongen för ett jobb i Lund.

Annons

– Jag känner inget speciellt, inte än i alla fall. Eller, på sätt och vis känns det väl lite märkligt att sluta efter 21 säsonger i SAIK. Jag kanske hade kunnat köra ett år till, men när jag fick jobberbjudandet föll det sig naturligt att tacka för sig. Än så länge känner jag ingen längtan tillbaka till bandyn, men jag kanske kommer känna ett sug i februari.

– Det är något som heter Global Mobility Management. Det handlar om internationell rörlighet inom Sony Ericsson.

– Jag trivs jättebra. Men det har varit ganska intensivt än så länge, med flytt och allting. Mina tre grabbar har kommit igång med skolan, och det mesta börjar falla på plats nu. Det är klart att det är en omställning att flytta så långt bort. Framåt våren ska vi nog få tid att uppleva lite mer av Lund.

– Det blir nog ett mellanår. Jag har hängt med lite och sett lagets resultat på försäsongen. Sedan har jag pratat med några av spelarna. Det är ett ungt och utvecklingsbart lag, men man ska nog sänka ambitionsnivån mot tidigare år. Det saknas en del erfarenhet och därför kommer det nog att gå mycket upp och ner. På sikt är detta ändå ett ypperligt tillfälle att spela in de talanger som finns i U17- och U19-laget. Jag tror att Ola Grönberg och Thony Lindquist kompletterar varandra bra som tränare.

– Nej, jag känner att jag har spelat på den högsta nivån i så många säsonger nu. Det skulle inte vara mycket värt att kliva ner i seriesystemet.

– Framför allt är det ju World Cup-segern 2002 och de fyra SM-gulden. Första SM-guldet 1997 var höjdpunkten, då jag hade rätt dag och gjorde de tre sista målen i finalen när vi slog Västerås SK med 5–4. Det är en extra godbit man kommer att komma ihåg.

Annons