Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå Gävle - har ni dribblat bort Nya Strömvallen?

Minns ni att det för några år sedan var några stollar (visionärer) som hade slagit sig i slang med fotbollsgänget i Gefle IF (allsvenskt, sjua just nu) och presenterade en idé om en ny fotbollsarena, en utveckling av konserthuset, nästan en ny stadsdel – nytt, nytt, nytt, fräsch, fräscht, fräscht, kul, kul, kul – åt Strömvallen till.

Inte?

Inte så konstigt.

Annons

t hela framtiden och låst in den i kommunens mest undangömda byrålåda.
Jag är förbannad. Jag betalar skatt. Jag vill veta. Jag vill veta även om det inte blir som jag hoppas.

r och respekterar, vi har ju två hyfsade tidningar i den här stan, har ryckt i dörrar i stadshuset och förvaltningshuset och gått förbi massor med kontor och tusentals små och stora byrålådor.
Det finns ingenting nytt att berätta.
Det har inte hänt något, och här börjar jag famla efter varje reporters tryckknapp med s-k-a-n-d-a-l-!.
Ingenting.
På sju månader.

var det som det så kallade samrådet avslutades. Det är en kommunal process där en rad instanser, de tunga nämnderna tekniska, bygg- och miljö samt kultur- och fritid (sa förresten ja) samt andra berörda – läktarkramare och mer tänkande människor – får säga sitt.
Sedan brukar det normalt ta nån månad innan ett förslag i ämnet läggs fram, så det kan vevas vidare i den kommunala kvarnen och komma ut som en detaljplan och något för en kommunstyrelse och ett fullmäktige att besluta om.
Men i Gävle.
Ingenting. Nada. Nothing. Total stiltje.
Och när jag nu får höra att en hög kommunal chef medger att ärendet till och med varit "vilande" en längre tid – då undrar jag om inte läktarkramarnas lojala lakejer förökat sig snabbare än influensavirus.

enligt uppgift, kommunalrådet Carina Blank, kommundirektören Göran Arnell och ekonomichefen Agne Lindberg, sitta och räkna på en del uppgifter som vad FastPartner ska betala för konserthuset och Strömvallen, samt en del andra komplicerade ekvationer.
Det är ju bra.
Men det låter som något som borde gjorts mycket tidigare, parallellt med andra utredningar – och framför allt under våren då projektet Strömvallen var "vilande".

vara så här också, att det är en taktik av personer som vill att det ska hända något – men valt att göra allt till en så lång process att de värsta läktarkramarna i Villastan hinner dö av innan första spadtag tas.
I så fall ber jag att få önska lycka till, lämna ifrån mig presskortet när pensionsålder inträffar 2024 och köpa säsongsbiljetter till Gefle IF:s div 2-matcher.
I bästa fall hoppas jag att det är så.
Men mer troligt är att Gävle har anmält sig till kommunmästerskapen i marathonstafett och till och med har hand om arrangemanget, och har inte ens haft ork, kraft, kunnande, styrka eller uthållighet till att nå fram till första växeln.
Långbänk sa Bill.
Långbänk sa Bull.
Långbänk sa Carina.

ha hamnat i nån slags gisslansituation, och har också nu möjligheten att kunna dölja sig bakom en sensationellt framgångsrik säsong.
1, 2, 3....31 poäng på 20 allsvenska omgångar. 1–0 mot Hammarby senast inför nästan 7 000 åskådare (det var ett självmål, om ni som inte såg undrar).
GIF vill inte gny och gnöla i för höga tonarter, av rädsla för att störa den process som dock verkar ha avstannat.
Men med tanke på klubbens nu dokumenterade förmåga via herrar Per Olsson och Urban Hammar att göra guld av sand, så finns det anledning att undra vad GIF:s alternativa plan är. Vad gör klubben om Nya Strömvallen dammar ihop fullständigt i sin byrålåda? Vad ska hända då? Var ska GIF spela? I Göransson Arena?

Gävle sjukhus har beredskap för svininfluensan, läser jag i tidningarna i väntan på att blotta kroppen för den egna vaccineringen.
Värre var det i tisdags, då offren efter den senaste stormatchen bars in hos massörer och chiropraktorer runtomkring i Gävle. Det var alla de stackare som suttit på den gamla tegelstensläktaren och vridit nackarna ur led för att kunna se GIF spela för alla pelare (26 stycken!).
Uppgifter som jag inte vill få bekräftade säger att Strömvallen kostar sjukvården och samhället stora pengar.
Fram för fri sikt.
Riv i natt!

Mer läsning

Annons