Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halv och forward på SAIK:s önskelista

En anfallare och en ytterhalv – så vill SAIK förstärka laget till nästa säsong.
Förutom Vetlandas Christoffer Edlund har man bland annat kontaktat Gripens Daniel Bäck.

Annons

I går kväll samlades spelartruppen för att summera säsongen tillsammans med tränarparet Ola Grönberg och Thony Lindquist. Mestadels i positiva ordalag får vi förmoda.

SAIK:s värvningsansvarige Arne Anderstedt medger att klubben är i ett bra läge, med ny hall och ungdomar som tagit för sig mer än förväntat redan den här säsongen. Men han vill ändå se ett eller flera tillskott i truppen, och då handlar det om i anfallet och på ytterhalven. Försöken att värva Christoffer Edlund skrev Sporten om i går, men SAIK är långt ifrån ensamma på banan.

– Jag hoppas mer än att jag tror någonting, det är klart det kostar på att lämna sin moderförening. Vi pratade med honom redan i fjol, men då stod han under kontrakt, säger Anderstedt.

Daniel Bäck är liksom Edlund född 1987 och har också förekommit i diverse ungdomslandslag.

– En Gripenprodukt som vi hållit ögonen på, men det kanske är lite långt att flytta till Sandviken från Trollhättan. De får ju egen hall där nere också snart. Men vi tittar på fler, säger Arne Anderstedt.

Två som är lediga och som säkert står på SAIK-listan är Örebros Tomas Knutson, som gjorde imponerande 40 mål för degraderade Örebro, och Bollnäs finländske högerhalv Antti Ekman.

SAIK planerar även att lyfta upp några spelare från det P17-lag som spelar SM-final i dag, framför allt Joakim Bergman och David Brodén.

Samtidigt pågår arbetet med att knyta upp spelare som saknar kontrakt. Magnus Muhrén är redan överens om en förlängning.

Mer läsning

Annons