Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby, Hammarby, Hammarby - och så Hugo

Nu hörde jag inte riktigt allt på slutet, hur skulle jag kunna göra det, för speakern sprakade ut utmärkelserna genom de gamla högtalarna på Strömvallen som en gång berättade om Gunder Häggs mellantider.

Annons

osäker på vem som delade ut priset till Mattias Hugosson för matchens prestation.
Det kan ha varit Svenska kyrkan.
Det hade varit lämpligt – för 35-åringen var den räddande ängeln bakom 1–0 mot Hammarby.
Resten bad nog mest en bön om att det skulle gå vägen.

, Gerndt, Lantto (!), Chibsah stundtals, Theorin, Dahlén, Westlin förresten, gjorde nog allt vad de kunde – men det var en underbar fotbollskväll där allting hackade och det slutade med att det var Hugosson alla tackade.
Hugo räddade brassen Rafaels skott både i första och andra halvlek, han räddade Haris Laitinens tre (!) skott i andra halvlek och den boll som slank in på returen efter en sån skön parad vinkades bort av linjemannen för offside.
Hammarby hade 10–1 i skott, och gjorde till och med GIF:s mål – och noterade 64–36 i bollinnehav.
Eftersom Hugo gjorde det mesta i GIF, nollan var förresten den åttonde för säsongen på 20 matcher, så är jag säker på att Hugo även hade hand om hälften av GIF:s bollinnehav.

tiden haft samma syn på GIF:s poängskörd som mittbacken Daniel Theorin. Han tycker att GIF har haft oflyt, och borde haft fler poäng.
Men i går tog GIF tre poäng mot stackars Hammarby på det sätt ett lag i medgång kan göra mot ett som har världens olycka över sina axlar.
Nån gång i våras vann GIF, det var i den andra omgången, med 2–1 efter mål av Hasse Berggren och Amadou Jawo, och Tony Gustafsson och Stockholmspressen tjöt över stölden på Söderstadion.
Nu är det Hammarby som ligger på kvalplats, och har Djurgården bakom sig på den övre av nedflyttningsplatserna. GIF klev upp på 31 poäng efter 20 spelade omgångar, och är just nu ett av allsvenskans formstarkaste lag.

av Amadou Jawo har GIF tagit tio poäng av tolv möjliga – låt vara att gårdagens tre var av den mer slumpmässiga varianten. Jakten på titeln Best of the Rest kan fortsätta. Den lätt haltande tabellen har GIF som sexa just nu.

Några till är nämnda. Ingen kommer att hängas ut som helt misslyckad, för det var ett lag som inte fick det att stämma som försåg Strömvallenpubliken med ytterligare en seger mot ett Stockholmslag: 3–2 mot BP, 1–0 mot AIK, 2–0 mot Djurgården – och nu 1–0 mot Hammarby.
Bakom Igor Armas, eller Arma Igors, självmål fanns dock det vassaste GIF har just nu framåt. Gerndt slog in bollen, och borde väl ha fått en fjärde passningspoäng i väntan på att han ska få göra sitt första mål.
Jonas Lanttos läckra rusch, han sprang närmast mellan benen på Hammarbybacken Christian Traoré i den vilda jakten framåt, före målet var en produkt av den omställningskapacitet GIF har när det fungerar; full fart från egen straffområde.
Lanttos andra stora insats i matchen var när han vände bort två Hammarbybackar, den ene med en sulrullning, och sedan försökte pricka Rabi Shaabans bortre hörn men bollen slank strax utanför.
Mål där, ja då hade Hugo blivit helt utan mikrovågsugn, t-shirt, matkasse eller vad man nu får i pris om man står för matchens prestation numera.

. Näst högsta siffran den här säsongen, bara 6 973 mot AIK är högre, och den nionde bästa under 2000-talet. Riv i natt – det ska spelas allsvensk fotboll i Gävle några år till.

Mer läsning

Annons