Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby jagar GIF:s nya stjärnskott

Hammarbys sportchef Lasse Eriksson var på en snabbvisit i Gävle i går vilket förstås gör att spekulationerna sätter fart.
Att Amadou Jawo skulle vara orsaken till besöket är mer än troligt.
– Jag kan säga att jag varit i stan och att jag har pratat med Gefle IF. Vad det gäller kommer jag däremot inte att avslöja, säger Lasse.

Annons

Stockholmaren Jawo har gjort stor succé i GIF under sitt debutår i allsvenskan med fem mål och ett genombrott på hösten som gett eko i fotbollssverige. Det är klart att det uppstår rykten kring en sån spelare och många lag är säkert intresserade. Kalmar FF har det redan spekulerats om att ha just Jawo på sin värvningslista.

Det gäller också att vara tidigt ute och när GIF fixade kontraktet i söndags genom att ta poäng borta mot Trelleborg kommer säkert ytterligare intressenter att höra av sig.

– Jag kommer inte att kommentera enskilda spelare eller ens om det är därför jag har varit i Gävle. Det kan lika bra gälla någonting annat. Vi har en kommande konferens med elitlagen och det kan vara bra att utbyta lite erfarenheter, säger Hammarbys sportchef hemlighetsfullt.

– Som sagt jag säger ingenting. Tänk om det är Hasse Berggren då. Han spottar ju in en massa mål, säger Eriksson med ett skratt innan han hälsar att det går bra att återkomma om några veckor för att se om han har något mer att berätta.

Jawo gjorde också bästa möjliga reklam för sig själv när GIF vann med 3–0 mot just Hammarby för

Om det gäller en kontrakterad spelare, Jawo har till exwempel två år kvar på sin bindningstid med GIF, måste intresserade föreningar ta kontakt med Gefle IF först. Men även där är det locket på och tränaren/sportchefen Pelle Olsson väljer att vara fåordig.

– Vi gör som vi brukar och ger inga kommentarer kring spelaraffärer förrän någonting är klart. Då går vi ut och informerar.

– Nej. Det finns ingen anledning.

– Jaså. Ja, det har jag ingenting att säga om heller.

Amadou Jawo själv är på gott humör när Sporten når honom på måndagskvällen, dagen efter den sköna poängen i Trelleborg.

– Det var en skön hemresa i går, konstaterar han.

När samtalet kommer in på framtid och flyttrykten säger han:

– Jag har inte pratat med någon, jag har en agent som sköter det där. Jag har sagt att jag vill ta allt sånt där efter säsongen. Nu vill jag koncentrera mig på fotbollen.

– Svårt att säga. När jag kom hit hade jag inte trott att det skulle gå så bra som det har gjort. Man ska aldrig säga att det inte kommer att hända men som det känns nu lutar det åt att jag blir kvar i GIF. Jag trivs bra både i laget och med livet utanför.

 

 

 

Annons