Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby på knä för Edlund

Christoffer Edlund blev tvåmålsskytt i comebacken.

Efteråt tonade han dock ned sin egen insats – och lyfte i stället fram personerna runt honom.

– Stöttningen har varit ovärderlig, säger skyttekungen efter SAIK:s 7–6-seger mot Hammarby.

Annons

SAIK-anfallaren Christoffer Edlund har nu fått comebacken avklarad efter den svåra fotskada som hållit honom borta sedan början på november.

Och vilken återkomst det blev. Edlund gjorde SAIK:s första (1–1) och sista (7–5) mål och hade ytterligare ett par vassa chanser utöver det.

Men av naturliga skäl var målen inte det han helst ville prata om efteråt.

– Det jag gillar allra mest är att vinna, och som nummer två kommer att göra mål. Men just nu är jag gladast över att ha fått vara med och byta om och spela med grabbarna igen. De har hjälpt mig hit, säger Christoffer Edlund efter att han firat färdigt med lagkamraterna inne i omklädningsrummet.

Han kom upp i 63 minuters speltid, vilket var lite mer än vad som hade planerats. Men det gjorde ingenting – absolut ingenting.

– Jag vet inte om det verkligen var så mycket, och jag vet inte om jag hade räknat med ett visst antal minuter. Ledningen hade ett upplägg, där jag skulle spela fem-sex minuter och sedan byta. När jag bytte var det inte för att jag var trött, utan det handlade om att inte ta några onödiga risker.

• Och hur kändes det i spelet?

– Det gick lite bättre än vad jag hade trott. När timingen inte är den bästa får man ta fram vilja och inspiration. Det kommer att bli bättre och bättre för varje match.

SAIK-tränaren Peter Isaksson:

– Det var fantastiskt roligt att se Christoffer i spel igen och att han dessutom gjorde mål. Han har jobbat så hårt för den här comebacken. Sedan hade han ju ytterligare ett par lägen som han hade gjort mål på normalt sett.

SAIK var länge pressat av Hammarby, men lyckades till slut vända och vinna med knapp marginal.

– Det kändes som att vi bjöd Hammarby på för mycket, framför allt kontringslägen. Annars har jag faktiskt svårt att analysera matchen just nu, det känns bara så skönt att vi har tagit två poäng, säger Edlund.

Anfallskollegan Erik Pettersson låg i allra högsta grad minst lika mycket bakom SAIK:s seger. Han gjorde 2–1-målet i den första halvleken – och sedan svarade han för matchens prestation i den andra när SAIK behövde det som mest.

Pettersson tog fart från mittplan, åkte slalom förbi fyra Hammarbyspelare och vispade in 5–5.

– Mitt andra mål var snyggare än det första. Jag tänkte att man kan alltid försöka att utmana, man kan ju inte göra mer än att tappa bollen. Jag har också gjort en del mål på Hammarby tidigare, säger Erik Pettersson med ett leende.

Christoffer Edlund ser nu fram emot utomhusmatchen hemma mot Bollnäs i morgon.

– Det ska bli häftigt. Och jag hoppas att det kommer mycket folk, säger Edlund.

Han har minst sagt gjort sitt för att locka publiken till Jernvallen.

Mer läsning

Annons