Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är tillbaka i gänget

Det kändes precis som förr.
Där stormade Patrik Södergren fram och på gammalt känt manér tryckte han in bollen i mål.
– Det här var ju riktigt kul, sa SAIK-stjärnan och lyste upp i ett leende efter 8–2 på Jernvallen mot Villa.

Annons

Att en viss herr Södergren gör mål för SAIK bandy hör inte till ovanligheterna. Före den här säsongen hade det hänt 231 gånger. Att det skulle komma en nr 232 trodde inte så många.

– Inte jag själv heller. Jag var helt enkelt så trött på bandyn och var inte beredd att lägga ner det som krävdes. Jag spelade golf en hel sommar i stället och ägnade inte så mycket energi åt det här.

Men suget kom tillbaka och precis när den här säsongen var i startgroparna aviserade SAIK att 37-åringen var på gång igen. Han skulle smyga igång och vara spelklar lagom till landslagsuppehållet. Där är vi nu.

– Det går väl enligt planerna. Jag var med uppe i Bollnäs för några veckor sedan när vi hade tunt med folk. Men det här kändes egentligen som den riktiga debuten.

Det var som han aldrig hade varit borta.

Som vanligt var han först ut på isen när laget skrinnade in till intromusiken innan avslag. Nummer 33 på tröjan förstås och en SAIK-legend var tillbaka på Jernvallen.

För en legend är han onekligen. Hela Jernvallen brast ut i ett enda stort fredagsjubel och det vete sjutton om det inte kramades här och var bland åskådarna också.

– Jo, jag kände att det var något speciellt och det var så man blev lite varm inombords. Visst var det grymt att se bollen trilla in. Först hade jag tänkt sätta den högt men såg luckan när målisen kom ut och jag kunde trycka in den i bortre hörnet, sa Södergren belåtet.

Ett typiskt Södergren-mål när han stormade fram som en tanks och bollen skulle bara in.

Men han såg närmast förlägen ut när Magnus Muhrén utbrast att han hade god lust att hämta målbollen – som sker med den som gör sitt första mål i SAIK-tröjan...

– Äh, sa Södergren på sitt oefterhärmliga sätt.

Han spelade både forward och några pass som ytterhalv. Han fick chansen att kliva in i positionen som avbytare framåt då Linus Forslund ska matchas i Skutskär under deras Norrlandshelg.

Det dröjde inte länge innan han klev fram på allvar. Efter en hyggligt jämn start på matchen där Stefan Söderholm gjorde 1–0 efter en knapp kvart hade SAIK sedan 20 minuters propagandabandy i slutet av halvleken.

Jädrans var det gick undan med bollsläpp och passningsspel som var av högsta märke.

– Det är kul att få vara med och spela sån bandy. Man får energi att se de här unga killarna och vi gamlingar har väl också del i det hela, sa Södergren.

Han kunde ha gjort sitt första mål på drygt ett år redan i första halvlek men precis när han skulle vispa in bollen fick han ett slag över tummen och det blev straff. Den piskade Magnus Muhrén in till 5–0. Men i början på andra var det ”Lappens” tur – målet betydde 6–1.

– Nu är det uppehåll i tio dagar och jag ska träna på så får vi se. Men det är väl meningen att jag ska spela lite mera när serien startar igen, sa Södergren efter sin andra match för säsongen.

En hjältes återkomst...

Annons