Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir hedersmedlem i SAIK-styrelsen

Med fem guld och trettiofyra år i organisationen valde Arne Anderstedt att lämna sitt uppdrag i SAIK:s styrelse efter den gångna säsongen. För att visa sin uppskattning valde SAIK in honom som hedersmedlem på senaste styrelsemötet. Själv är Arne blygsam.

– Man får väl hoppas att man blivit vald för att man har gjort något bra.

Annons

Att sammanfatta Arne Anderstedts karriär för både SAIK och svensk bandyn är nästintill omöjligt. Som han själv säger i en intervju på SAIK:s hemsida har gjort ”allt ifrån att sälja korv till att vara ordförande”. Men det är nog kanske som ordförande och spelaransvarig som han har gjort sig mest känd. Han var ordförande då sandvikslaget tog det legendariska guldet 1997 och har under senare år lyckats värvat till sig världsspelare som Christoffer Edlund och Michail Svesjnikov.

• Efter 34 år, hur bestämmer man sig för att nu får det räcka?

– Jag kände i december att det fick räcka nu. Jag har känt det i några år nu och nu när ”Zeke” kom in i bilden och kunde ta över för mig gör det saken mycket enklare.

• Men du har inte lagt ner helt, eller hur?

– Nej, jag ska finnas som hjälp för ”Zeke” i hans jobb. Man sitter väl på lite rutin ändå, sen vet jag inte hur mycket hjälp han kommer att behöva.

• Men känns det inte vemodigt?

– Nej, jag har tänkt på att sluta flera gånger så det känns inget speciellt nu. Man kan jämföra det lite med farsan Jag kommer ihåg att han skulle sluta röka under 30-40 år.

Det blev aldrig liksom riktigt av men med sjukdomar och så, så plötsligt en dag slutade han.

– Dessutom tror jag att det är bra att det kommer in lite nytt blod i klubben.

• I maj fick du en guldmedalj av Riksidrottsförbundet för ”lång och trogen tjänst” och nu hedersmedlem i SAIK bandy, hur känns det?

– Det klart jag uppskattar det. Då känns det som att dom uppskattar det jag har gjort.

Mer läsning

Annons