Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan vara Sandvikens nye ytterhalv

SAIK kan ha hittat sin ytterhalv.
Laget förhandlar just nu med Hammarbystjärnan Robin Sundin.
– SAIK är helt klart ett alternativ, säger 25-åringen själv.

Annons

Robin Sundin lämnade Hammarby för ryska Uralskij Trubnik inför säsongen 2007/2008 och stannade där ända tills det började strula ordentligt med löneutbetalningarna strax före den gångna julen.

Efter det gick han tillbaka till Hammarby och bidrog till att förstärka Stockholmslaget rejält under slutdelen av säsongen. Robin Sundin spelade 18 matcher och gjorde fyra mål och åtta assist.

Nu har även Hammarby drabbats av ekonomiska problem och har aviserat en lönesänkning med 30 procent. Robin Sundin utesluter inte att han stannar, men ska samtidigt lyssna rejält på locktonerna från SAIK.

– Sandviken är ett bra lag och man strävar ju alltid efter att få spela de stora matcherna och vinna SM-guld. SAIK är helt klart ett alternativ om jag inte stannar i Hammarby, säger Sundin.

– Nej, egentligen inte. Det enda är att folk sonderar, och det är inget konstigt i sig. Men det är klart att det kan bli så att många försvinner.

Sundin känner flera spelare i SAIK och spelade tillsammans med backen Daniel Eriksson när de båda var i BolticGöta.

Trots det, och att man kan erbjuda en nybyggd hall, kan det bli en tuff uppgift för värvningsbossen Arne Anderstedt att få 25-åringens underskrift.

– I dagsläget kan jag inte säga så mycket, bland annat för att jag fortfarande ligger i förhandling med SAIK. Som det ser ut i dag talar det mer för att jag stannar i Hammarby.

– Men vi har inte hunnit tillräckligt långt i våra samtal, så vi får se. Man vet aldrig, säger Sundin.

Annons