Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Nilsson nr 2 på gång

Mitt i SAIK:s mittfältsglans med världens bästa Svechnikov, Mossberg och Berlin dyker det upp en helt vanlig Nilsson också...

27-åriga Mikael Nilsson är den här säsongen omskolad från försvarare till en plats högre upp i planen och han gör det väldigt bra.

Annons

I kväll kan han vara med och spela sig själv till SM-final och sin mera kända storebror Patrik ur slutspelet när SAIK möter Hammarby i den tredje SM-semifinalen.

– Jag spelar där tränarna vill ha mig och säger dom att det bästa för laget är om jag spelar på mittfältet så gör jag ju det. Hittills är jag nöjd och det har varit en lärorik säsong, säger Micke.

Men det måste ha varit en rejäl omställning?

– I början var man väl lite vilsen i åkningarna. Det är ju någonting helt annat än att vara back och jag har ju aldrig spelat på någon annan position under hela min karriär. I ungdomsåren var jag libero – annars har jag varit back.

Vilken är den största skillnaden då?

– Oj, det går nästan inte att jämföra. Allting skulle jag säga. Självklart blir det mycket mera bollkontakt och det är helt olika sätt att röra sig. Som back är det mera start och stopp medan det blir mera skridskoåkning på mittfältet. Men det har gått bättre och bättre för varje match.

Mera mål har det blivit också!

– Det kommer sig väl ganska naturligt i en position högre upp i banan. Förr om åren har det väl blivit något frislagsmål och några hörnkanoner medan jag har slagit in någon retur i år och även ett och annat spelmål har trillat in. Men det är ganska långt upp till brorsan...

Pratar du med Patrik någonting nu eller har ni lagt ner snacket under semifinalserien?

– Nä, vi brukar snacka lite efter matcherna. Det är ju så att vi båda vill till Studenternas och en SM-final och då är det bara det som gäller. Då finns det inga känslor eller kopplingar. Annars är vi bra kompisar förstås.

Men du och SAIK sitter i förarsätet nu efter två raka segrar. Det här kan ni väl inte missa?

– Det är klart att det ser bra ut men det är viktigt att betona att vi måste vinna en match till. Ingenting är klart än och det gäller att inte sväva iväg utan behålla fokus och spela på samma sätt som vi har gjort hittills.

Hur gärna vill du spela en SM-final?

– Det är ju varje svensk bandyspelares dröm att få lira en final i Uppsala. Jag var med som junior under mitt första år med SAIK men spelade ingenting. Atmosfären var helt underbar och jag har verkligen längtat efter att få vara med på isen också. Skulle vi gå dit nu blir det förstås en helt annan känsla för mig personligen. Det skulle vara otroligt stort.

Mer läsning

Annons