Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här bjuder Prinsen GIF på mål

Som en skänk från ovan – självmålet ger Gefle hopp igen.

För bjudningen stod Prince Ikpe Ekong.

Efter 2–2 mot Djurgården är GIF åter på en kvalplats – åtminstone tills i kväll.

Annons

GIF-spelarna försökte och försökte, men bollen ville inte in. Det såg ut som om laget skulle åka på en ödesdiger förlust i den allsvenska bottenstriden. Med 2–1 till Djurgården och övertid på matchuret var Gefle IF på god väg mot superettan.

Nu lever i alla fall hoppet, och den som alla Gävlebor ska skicka tackogram till är Prince Ikpe Ekong.

Med 92 minuter passerat nickade han bollen förbi sin egen målvakt Pa Dembo Touray – en skänk från ovan från den givmilde prinsen.

Själv var han bedrövad.

– Jag hörde Dembo skrika och jag trodde att han skrek att han skulle stå kvar på linjen så jag nickade hem bollen. Vi hade nickat bort bollar hela tiden men de kom tillbaka lika fort så jag försökte vara cool och behålla bollen inom laget i stället, säger Prince Ikpe Ekong.

Men Pa Dembo Touray skrek inte ”jag står kvar”. Pa Dembo Touray skrek ”jag kommer ut”, och bollen passerade snöpligt förbi honom och in i mål.

– Det är mitt fel, det var jag som skulle kontrollera situationen. Men, det är sånt som händer, säger Ekong, som faktiskt gjorde självmål även mot Elfsborg i den förra omgången, då med fötterna.

• Det var inte så att du tyckte synd om Gefle och ville hjälpa till?

– Aldrig. Vi ville vinna de två sista matcherna för att bli fyra och få en Europaplats.

GIF hade i det läget gått ner på en trebackslinje och chansade vilt framåt. Höjdbollen som hittade Ekongs huvud kom från Omar Jawo.

– Man måste alltid chansa när det är sekunder kvar. Allt kan hända, säger han och flinar.

• Vad tänkte du när du såg att Ekong nickade bollen i eget mål?

– Det var bara sjukt skönt. Riktig glädje, alltså.

Extra skönt för Jawo, antar vi, eftersom han också var inblandad i Djurgårdens 2–1-mål, en riktig kalldusch i den 74:e minuten då Kennedy Igboananike sprintade ifrån honom och vrickade bollen förbi Mattias Hugosson i GIF-målet.

– Jag känner honom, han var i Väsby och provtränade när jag spelade där. Han kom rätt med bollen, medan jag var tvungen att vända, då blir det svårt, säger Jawo.

Men Prince Ikpe Ekong reparerade en del av skadan med sin bjudning, som innebär att GIF passerade Åtvidaberg och tog sig upp på kvalplats.

I kväll kan Åtvidaberg ta sig förbi igen om de tar poäng borta mot Mjällby.

– Vi måste vänta och se vad som händer mellan Mjällby och Åtvidaberg innan vi spekulerar i vad poängen kan vara värd. Just nu får vi bara glädja oss åt den, säger GIF-tränaren Pelle Olsson, som kanske borde tacka högre makter för den dramatiska avslutningen mot Djurgården.

– Ja, ibland får man vara tacksam för det som ramlar ner på ens sida, säger han med ett leende.

Mer läsning

Annons