Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här straffar sig regelbrotten

Patrik Södergren, Daniel Mossberg och Linus Pettersson på utvisningsbänken samtidigt blev för mycket för SAIK.
När Västerås fick hörna i sudden death var hålen stora och Patrik Anderbro sköt SAIK:s drömvändning sönder och samman.
– Just nu känns det bara pissigt. Det var ju våran match, suckade Linus Pettersson sedan VSK via 5–4 kvitterat i semifinalserien.

Annons

Att just han blev utvisad två minuter in på förlängningen var inte heller det bästa.

– Nä, jag rusar ju mot skytten på hörnorna. Förutom att tre man saknas i muren så blev det säkert en del förvirring där nere. Hörnan kom ju samtidigt som jag blev utvisad och killarna hann inte strukturera om.

För att göra kaoset ännu större hade Patrik Södergrens utvisningstid precis gått ut men varken han själv eller sekretariatet var med på noterna och SAIK-halven blev sittande kvar när Anderbro dundrade upp bollen i krysset.

– Jag vet inte om det hade spelat någon roll med en man till på isen i det läget. Han fick ju en skaplig träff, menade Linus som knappt hann sätta sig på bänken innan matchen var slut och segerrusiga VSK:are åkte ärevarv runt ABB-Arena.

Segerrusiga var hemmagrabbarna för övrigt redan efter en kvart då resultattavlan med röda hemska siffror visade 4–0. Två gånger om körde hemmalaget rätt igenom ett passivt SAIK-lag och så trillade två hörnor mer eller mindre slumpmässigt in.

– Vi satt kvar i bussen i 20 minuter. Jag vet inte vad vi höll på med. Men vi tog en timeout och sedan är det ju våran match helt och hållet, sa Linus.

Det får SAIK ta med sig till den tredje matchen i morgon. Det var en upphämtning som heter duga och det var värt en sådan där klassisk vändning. Daniel Berlin dundrade in ettan, Simon Jansson placerade in tvåan, Daniel Mossberg styrde in trean och Magnus Muhrén soloåkte in fyran.

– Lägg också till alla chanser vi missade. Jag vet inte hur många riktigt heta lägen vi skapade. Men det borde i alla fall ha gett ytterligare mål.

Muhrén kunde ha kvitterat redan före pausen. Men hans straff gick mitt på Kjörling i VSK-kassen och hemmalaget kunde andas ut under pausfikat. Men när både Anders Bruun och Magnus Joneby blev utvisad samtidigt i samband med straffen fick SAIK ett övertag första tio i andra halvlek.

Där hade hemmalaget tur som bara kunde notera ett SAIK-mål. Mossberg var helt fri, Muhrén sköt precis utanför och Berlin var dessutom nära, nära att komma igenom. VSK fick bara slå ifrån sig.

– Nu känns det bara jobbigt. Men vi har i alla fall visat att det där snacket om att när Västerås kommer in i sin hall så kommer dom att mosa oss. Det är bara att glömma. Vi ska hit igen och då jäklar...

Vi tar Pettersson på orden och det känns ändå som om SAIK har en riktigt bra chans i den här serien.

– Men vi vinner inga matcher på utvisningsbänken. Jag får skämmas ett tag.

Hans utvisning var ändå kanske befogad då VSK var på väg att skapa ett riktigt bra läge. SAIK-backen var tvungen att sätta stopp för framfarten för att undvika ett friläge. Onödighetsutvisningarna måste dock minimeras. Som Södergrens slag som inte kändes befogat för att inte tala om Mossbergs snackutvisning precis sekunderna innan ordinarie tid var slut.

Det blev plötslig död för SAIK. Men semifinalserien lever vidare...

Mer läsning

Annons