Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tar det stopp för Berggren – och GIF

Hasse Berggren gjorde sitt tredje mål för säsongen.
Men efter en halvtimme satte tröttheten i ljumsken stopp för anfallsesset. Det nödvändiga bytet tog udden ur Gefle IF:s offensiv.
– Visst bidrar jag med rutin i viktiga lägen, säger Berggren efter 1–2 (1–1) mot Elfsborg.

Annons

Nu har Hasse Berggren nätat i tre av de fyra första omgångarna i allsvenskan, och med sina tre fullträffar toppar han skytteligan tillsammans med Tobias Hysén (IFK Göteborg), Agon Mehmeti (Malmö FF) och Wanderson do Carmo (Gais).

Ledningsmålet mot Elfsborg i går var riktigt läckert. Daniel Bernhardssons långboll fångades upp av Amadou Jawo, som hittade Hasse Berggren inne i boxen.

Berggren tog elegant ner bollen på bröstet och avslutade hur kyligt som helst.

1–0 till GIF och Hasses tolfte mål totalt mot lag som han tidigare representerat.

– Bollen kom perfekt i steget och jag försökte lobba in bollen. Det gick vägen, konstaterar Berggren.

Tidigt i matchen klev han av för att få omplåstring efter att ha åkt på en smäll i ansiktet, men inom några minuter var han tillbaka på planen.

Cirka tio minuter efter målet tvingades han ändå till ett byte. Överansträngningen i ljumsken blev för påfrestande.

– Jag provade på uppvärmningen och då kändes det bra. I inledningen på matchen var det heller inga problem, men strax innan jag klev av blev jag trött i ljumsken och fick kramp. Det kändes tufft att inte kunna spela vidare, säger Berggren.

Ni kan dock räkna med honom i nästa match. Bytet i går var till viss del en säkerhetsåtgärd, för kommande uppgifter.

– Ja, om jag hade fortsatt spela kunde det ha blivit en bristning i ljumsken. Nu är det bara att vila upp sig, säger Berggren.

Alexander Gerndt ersatte Berggren, och det innebar en tydlig scenförändring. Gerndt var inte i närheten av Berggrens kreativitet och Amadou Jawo blev för ensam.

– Kanske, vi hade lite svårt att få tag på bollen i andra halvlek. Jag är bara en del av laget, men visst bidrar jag med rutin i viktiga lägen, säger Berggren.

Man kunde avläsa ansiktsuttrycket rätt enkelt. Berggren är medveten om vilken stor betydelse han har för laget.

Även lagkamraterna inser det. Lagkaptenen Daniel Bernhardsson:

– Hasse är en bra spelare som är stor och stark. Han betyder mycket för oss.

– Det är möjligt att vi blev det. Men Gerndt kom in och han gjorde det bra. Vi gjorde ett bra jobb i försvarsspelet över hela banan.

Målvakten Mattias Hugosson ville inte sia för mycket om hur matchen hade utvecklat sig om Berggren hade kunnat fullfölja.

– Det blir bara gissningar. Han är i jättebra form och väldigt viktig för oss, helt klart. Men vi har många bra spelare i laget, säger Hugosson.

Mer läsning

Annons