Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hasse beredd även på straffar

GIF Sundsvall har tränat inför ett eventuellt straffavgörande.

Det har inte Gefle IF gjort.

– Nej, jag tror det är starkast psyke som gäller i så fall, säger Hasse Berggren, som troligen gör sin sista match i karriären i kväll.

Annons

Han har haft en tung säsong fylld med skador och har spelat från start i blott åtta matcher.

Även i kväll inleder han på bänken. Men anfallsveteranen är beredd på ett inhopp. Och på att det kan gå så långt som till ett straffavgörande, vilket blir fallet vid 0–1 efter 90 minuter och en oavgjord förlängning.

När GIF Sundsvall träningsmatchade mot Hammarby inför första kvalmötet lade man till en straffläggning efter full tid, en straffläggning som Giffarna vann.

Men Berggren tror inte att det har någon betydelse att hans lag inte tränat extra på straffar.

– Nej, det är ju bara ett enda resultat som gör så att det blir straffar, så det ska mycket till. Dessutom tror jag inte att det spelar någon roll om man står och skjuter straffar på träningen, det är starkast psyke som gäller.

– Vi är beredda på alla scenarior.

Gefle IF har fått två straffar under den allsvenska säsongen, båda mot Örebro. Hasse Berggren satte sin på Behrn Arena och Alexander Gerndt gjorde inget misstag på Strömvallen. GIF fick även chansen från elva meter i Europa League-kvalet mot Dynamo Tbilisi med Berggren som säker exekutor.

37-åringen är ett mycket naturligt val för tränarduon Olsson och Hammar om det går så långt som till ett straffavgörande.

– Det har väl med erfarenhet och ålder att göra. Och jag tror att jag skulle överleva om jag missade, säger han.

Om Berggren fortsätter en säsong till kan han inte svara på. Mellan raderna låter det som att det matchen i kväll blir hans sista.

– Jag måste samtala med klubben och min fru och tänka över alla skador jag haft och vad de kan bero på. Jag måste lägga ner mycket tid på träning om jag ska köra vidare.

– Men just nu är allt fokus på matchen mot Sundsvall.

Berggren erkänner att han är nervös.

– Mycket nervösare än när jag spelar. Det blir en otrolig urladdning och otroligt nervpirrande. Men om vi har samma inställning, samma lugn och framåtanda, som senast klarar vi det här.

Mer läsning

Annons