Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström kan tvingas till operation

En krånglande ljumske har hållit Gefles Jonathan Hellström borta från spel under ett långt tag och nu kan han tvingas till operation.
– Vi väntar på en beömning om han kan bli bättre med operation, säger GIF:s fysioterapeut Johan Holmström.

Annons

Hellström var tänkt som den naturliga vänsterbacken under årets säsong, men fick problem med vänster ljumske redan innan säsongen hunnit starta. Under årets sex första matcher så tvingades han vila och var inte ens med på bänken. Den 24 april så fick han spela en kvart mot Gais (0–2).
Många hoppades att han skulle vara i hundraprocentig form och när han fick spela de nästkommande fyra matcherna från start så hade GIF sin vänsterback. Men då small det igen.


Och sedan dess har inte Hellström kunnat spela en enda match. Det var över fem månader sen.
– Jag försöker vara med så mycket som möjligt på träningar och det har kännts bra. Men nu den senaste veckan har det väl gått tillbaka lite igen. Men jag kan träna fullt ut nu och är med på matchövningar på träningarna.
För ett par veckor sedan så fick Hellström en tid hos landslagsläkaren Jan Ekstrand, som också är professor i Idrottsmedicin.
– Jag var och pratade med honom och nu har jag fått en remiss till en annan läkare som är specialist på ljumskskador. Sen får jag hjälp av GIF–läkaren och även av Johan Holmström så det funkar bra.


Men trots att det ser bra ut träningsmässigt för Hellström så har han långt kvar till matchspel enligt Johan Holmström.
– Det är ett stort steg mellan träning och allsvenskt matchspel. Han träffar specialister som får göra en bedömning om det kommer krävas en operation eller inte. Man måste ju först se om det blir bättre av att opereras. Höftleden är en väldigt komplicerad led att operera, det är inte som en fotled eller handled. Det är inget enkelt ingrepp att göra. Men det här är något som kommer att bedömmas under ett långt perspektiv.


Något allsvenskt spel den här säsongen är inte att hoppas på.
– Vi hoppas att han kan vara bra till nästa säsong. Men det kommer ju krävas en lång rehabilitering. Eller lång och lång, men efter varje operation så krävs det ju en tid av återhämtning. Och den kommer ju i så fall att vara mellan säsongerna, säger Holmström.

Mer läsning

Annons