Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström tillbaka i GIF:s startelva

23 juli borta mot Mjällby. Inte sedan dess har Jonathan Hellström tagit plats i Gefle IF:s startelva – men i kväll är han där igen. Mot svenska mästarna dessutom.

– Jag är redo, säger Hellström inför kvällens hemmamöte med Helsingborg.

Annons

Tio omgångar har passerat sedan Jonathan Hellström senast spelade från start.

Efter en rad inhopp är han tillbaka i startelvan när svenska mästarna Helsingborg gästar Strömvallen – det blir Hellströms sjunde match från start.

– Det är hård konkurrens om platserna, så det känns självklart bra, säger Hellström, som tar plats till vänster på mittfältet.

GIF har redan säkrat nytt allsvenskt kontrakt, men det finns ändå gott om motivation hos hemmalaget. Tre poäng till och GIF har slagit nytt klubbrekord i antalet poäng under en allsvensk säsong hittills. Två möjligheter återstår – Helsingborg i kväll och Djurgården borta i sista omgången.

– Visst pratar vi lite om det och personligen är det en extra sporre. Vi har ett bra slagläge, säger Jonathan Hellström.

För GIF-tränaren Pelle Olsson upptar rekordjakten inte särskilt stor tankeverksamhet.

– Det handlar helt och hållet om att fokusera på matchen i sig och försöka få ut maximalt prestationsmässigt, säger Pelle, som efter den misslyckade 4–3–1–2-taktiken vid 3–0-förlusten borta mot Elfsborg senast nu går tillbaka till 4–4–2.

– Mot Helsingborg måste vi vara extra noggranna i försvarsspelet. Det gäller att börja i rätt ände, för att anfallsspelet ska fungera, konstaterar Jonathan Hellström.

Pelle Olsson hoppas att GIF kan utnyttja att Helsingborg av allt att döma inte har motivationen på topp.

– Självklart påverkas dom av att guldet redan är säkrat. Om det inte hade varit klart nu hade alla deras sinnen varit påslagna mot oss, säger Pelle och fortsätter:

– Men det finns en sådan självklarhet i deras lag att de håller en hög nivå oavsett matchens betydelse. Det blir en inspirerande uppgift för oss.

Mer läsning

Annons