Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik Hagberg till Anderstedts försvar

Hårt kritiserad under våren.
Men nu får SAIK:s värvarboss Arne Anderstedt stöd – från lite oväntat håll.
– Han får ta för mycket skit, jag har Arne att tacka för oerhört mycket, säger Henrik Hagberg.

Annons

Det har varit ovanligt mycket turbulens i SAIK efter säsongens slut. Dels Patrik Nilssons vara eller inte vara, och dels den behandling som veteranerna Henrik Hagberg och Stefan Söderholm utsattes för, där beskeden om de var önskade eller inte dröjde för länge.

Avgångsropen mot Arne Anderstedt, värvningsansvarig i SAIK, har skallat tätt.

Något som Hagberg absolut inte ställer sig bakom.

– Jag hyser inget agg mot honom eller föreningen, och jag är inte besviken över att jag inte fick något nytt kontrakt. Jag ville inte ha något kontrakt, jag är less på bandyn och känner inget sug över huvud taget.

– Däremot känner jag fortfarande att jag hade velat haft den diskussionen tidigare, och det sa jag till honom när vi pratade i förra veckan och det tog han på sig, det mådde han dåligt över. Visst hade jag kunnat ringa upp själv, men jag tyckte att det låg på föreningen. Men han hade kanske inget besked att ge heller.

Henrik Hagberg manar de supportrar som just nu skriker efter Anderstedts avgång till lugn.

– Det är inte Arne som bestämmer vilka som ska värvas och vem som ska gå. Han kan ingen bandy, han bara förmedlar och utför. Såvitt jag vet är det tränarna som bestämmer sånt. Och man måste väga in vad han har gjort för föreningen genom åren, och vilken tid han lagt ner, helt ideellt. Jag har Arne att tacka för oerhört mycket och jag hoppas att vi kommer ha en bra relation även fortsättningsvis.

Henrik Hagberg har tidigare år suttit med i den grupp spelare som fungerat som bollplank, men inte numera, även om han ingått i spelarrådet under säsongen.

Nu är det en yngre gruppering som tillfrågas, men de avgörande besluten fattas av tränarparet Ola Grönberg och Thony Lindquist, där Grönberg har huvudansvaret.

– I dagsläget känns det så i alla fall. Men efter sommaren vet man aldrig, då kanske man är sugen igen.

– Nja, jag tror inte det är riktigt klart än, det kan nog vara något på väg in.

Mer läsning

Annons