Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille förstärker med ex-allsvensk spelare

Hallå där Bernhard Nyström, 26, före detta allsvensk spelare i Gefle IF, som i somras lade ner fotbollen – men nu är klar för Hille IF i division 3.

Annons

Är det lagom nivå för dig?

– Motivationsmässigt är det så. Jag tränade lite med dem i höstas och nu har jag varit med sedan de drog igång igen. Det är kul att hålla igång, men det är inte fotbollen jag prioriterar först längre.

– Det känns ganska kul att träna två, tre gånger i veckan. Men skulle jag komma upp i division 2, då är det fem dagar i veckan som gäller alla gånger. Och den tiden vill jag inte lägga ner.

Hur bra kan Hille bli i trean?

– Jättesvårt att säga. Vi är ganska många på träningarna och det är lite varierande kvalitet på spelarna. Det kan nog bli bra, men jag vet ju inte hur de andra lagen ser ut. Fast jag har tränat lite med Avesta tidigare och Hille är i alla fall bättre än dem. Övre halvan blir det säkert.

Är du värvad som anfallare?

– Det hoppas jag. Jag försöker ställa mig som anfallare på träningarna i alla fall. Hur Carlos Santis (tränaren) ser på det vet jag inte, men han vill nog ha mig som en offensiv spelare.

Och om ni går upp – då blir det bara ett år i Hille för dig...?

– Det kan jag inte svara på, det får vi se. Den dagen, den sorgen.

Fotnot: Hille slutade på tredjeplats i södra Norrlandstrean senaste säsongen, en poäng från kvalplatsen till tvåan.

Mer läsning

Annons