Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hinner SAIK skaka av sig hörnspöket?

Hörnstatistiken talar sitt tydliga språk.

SAIK är nästan sämst i elitserien.

– Vi måste hitta på nåt, vi har några timmar på oss än, säger tränaren Peter Isaksson inför matchen mot Broberg i morgon.

Annons

SAIK skaffar sig många hörnor – 127 hittills och bara Villa, Hammarby och Västerås skapar flera – men utnyttjar dem inte.

SAIK har inte gjort ett hörnmål på fyra raka matcher, senast det hände var mot Kalix borta den 9 december då Johan Löfstedt gjorde 6–2 i 59:e minuten.

Sex procents effektivitet är beviset på ineffektiviteten.

– Ja, det är alldeles för dåligt. Och just nu känns det inte ens som det är en bra målchans när vi får hörna, suckar Peter Isaksson.

När motståndare efter motståndare dessutom backar hem och spelar extremdefensiv mot SAIK blir det extra viktigt att utnyttja hörnorna.

• Så vad ska ni göra för att bryta den onda trenden?

– Det gäller att hitta nya infallsvinklar, göra nåt nytt. När man sedan lyckas med det så kommer självförtroendet tillbaka.

• Ni har nåt på gång då?

– Nja, i dagsläget finns det väl ingenting konkret. Men jag och Håkan Pettersson har nyss suttit och snackat i en halvtimme. Vi får se vad vi kan hitta på, vi har en träning under torsdagen.

– Man kan tycka att det varit nära, exempelvis hade vi en mot Kalix där bollen tar i axeln på deras spelare som står närmast stolpen och en i tisdags mot Vänersborg som tar i bröstet på en av deras killar. Men det är ju inte riktigt en fråga om otur heller.

Hörnförbannelser kan ta slut snabbt, SAIK var i liknande bryderier förra säsongen men skakade av sig spöket.

– Men då hade vi skyttar som ”Zeke”, Edlund och ”Mossan”. Och Misha som slog in hörnorna med precision. Det är klart att en av orsakerna att det sett illa ut nu är att Edlund inte kan spela, säger Isaksson, som efterlyser den rätta tajmingen.

– Vi har duktiga skyttar från bägge hållen nu också. Men det har synts ganska tydligt vem som ska skjuta, motståndarna kan läsa det för enkelt. Det gäller att hota på flera sätt och förbrylla dem.

Morgondagens motståndare Broberg tillhör de vassare lagen på hörnor och gör mål på 14 procent, satte bland annat två uppe i Kalix i tisdags.

• Vad ser du som en godkänd procent?

– Nåt år hade Edsbyn eller Bollnäs runt 25 procent, mål på var fjärde. Det vore ju en önskedröm. Men sex procent är helt klart för lite.

Bäst i elitserien just nu är Kungälv med 16 procent. Allra sämst är Vetlanda som bara gör mål på fyra procent av sina hörnor.

Mer läsning

Annons