Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälmtvång gör Chibsah spelklar

Hälsan är huvudsaken. Därför använder Yussif Chibsah den här hjälmen och har med den fått klartecken för att både träna och spela match igen. Men han erkänner att han var rädd efter smällen som slutade med en fraktur på pannbenet i matchen mot Malmö FF den 8 september.

Annons

– Klart jag blev rädd. Riktigt rädd. Huvudskador är ingenting man leker med och de första dagarna innan jag visste hur pass allvarlig skadan var kändes riktigt obehagliga.

Nu är han mest glad över att allting gick bra och att vara tillbaka på fotbollsplanen så snabbt ser Gefle IF:s viktiga mittfältare mest som en bonus.

– Klart det är roligt att vara här ute med grabbarna igen och kunna träna och spela igen. Men den här gången var inte fotbollen det viktigaste utan att jag klarade mig bra. Nu litar jag helt på läkarna som har gett klartecken att spela igen. Dom rekommenderar dock att jag använder den här hjälmen.

I går var det träningspremiär med den svart huvudbonaden på plats över mössan som också var nödvändig i det ogästvänliga klimat som Gävle bjöd på. Ghananen såg inte ut att störas särskilt mycket.

– Det går bra och det känns tryggt att ha den på. Skyddet sitter inte i vägen och jag tänker inte ens på det när jag tränar och spelar. Jag kan gå in i alla situationer för fullt och det här är ingenting som hindrar mig.

Men från början var beskedet att Chibsah hade spelat färdigt för den här säsongen. Skadan var av så allvarlig art att det krävdes en operation och efter det en läkningsprocess som omöjliggjorde spel resten av den här hösten.

Nu släpptes det kravet och Chibsah själv fick välja hur han skulle göra. Operationen skulle bara vara av kosmetisk art och den enda som Chibsah märker av skadan är en liten grop i pannan om han känner med ett finger. Det syns ingenting.

– Då valde jag att inte göra något ingrepp vilket känns bra.

Två veckors uppehåll ska inte heller ha gjort någon större inverkan på Chibsahs form.

– Det var bara dom första dagarna som jag inte kunde göra någonting och var i stillhet. Efter det har jag kört teknikträning med Hasse Berggren och hållit igång. Fysiskt ska det inte vara några problem, lovar Chibsah.

Han kommer tillbaka i ett välbehövligt läge. Det blir tätt mellan matcherna och redan i morgon är GIF igång igen med bortafight mot IFK Norrköping. Om Chibsah spelar redan då är inte klart.

– Det är upp till tränaren att ta ut laget men jag är i alla fall förberedd för att vara med igen.

I övrigt var det stort manfall på gårdagens regniga träning där sex-sju stycken från startelvan i söndags mot Syrianska mest höll sig inomhus och kurerade sina skavanker. Det var en match som kändes för flera av killarna och massagebänken inne hos naprapaten Fredrik Wallström var flitigt använd.

Men förmodligen är alla tillgängliga för spel utom ytterbacken Pär Asp som fick en blödning i en muskel.

– Som det ser ut nu så är det så. Vi får avvakta med Asp medan jag tror att resten kan vara med, säger Wallström.

Det innefattar också nyförvärvet Simon Lundevall som stod över senast men tränade för fullt i går igen.

Mer läsning

Annons