Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppfull trots skadebekymren

Jonathan Hellströms skadeproblem fortsätter. Samma ljumske som tvingade honom till opererade i november förra året har börjat ömma igen.
Men Hellström är positiv till läget:
– Det känns mycket bättre nu, säger 20-åringen.

Annons

Det var under uppdraget med det yngre U21-landslaget i början av juni som Jonathan Hellströms ljumske började ömma. Smärtan kom smygande främst under matchen mot Slovakien – där han spelade i 90 minuter. Nu har Hellström varit borta från träning med GIF den senaste tiden och rehabträning är det som stått på schemat för honom.

– Träningarna har känts väldigt bra och jag har börjat varva upp träningsgraden under den här veckan, förklarar Jonathan Hellström.

I slutet på november förra året opererades Jonathan Hellström för sina ljumskbesvär – de som i stort sett förstörde hela hans fjolårssäsong. Att det nu ska handla om samma skada är ännu oklart.

– Det är svårt att säga, men det känns som sagt mycket bättre nu jämfört med för någon vecka sedan så det är positivt i alla fall, säger Hellström.

GIF:s naprapat Fredrik Wallström är även han osäker på vad det rör sig om:

– Vi vet inte riktigt än så jag vill inte säga för mycket. Men han ska på en återträff (den 23 juli) med dem som opererade honom, där kommer de att göra en del undersökningar, förklarar han och fortsätter:

– Det är inte Jonathan som gjort något fel i sin träning efter operationen, han kände sig bra och började träna, förtydligar Wallström.

Rehabträningarna kommer att fortsätta tills det att Hellström känner sig redo – i kombination med råd från Fredrik Wallström.

– Ja, det är ju mest upp till honom och hur han känner sig, han måste ha lite tålamod. Matchen på söndag är i alla fall utesluten för hans del, menar Wallström.

Samtidigt som Jonathan Hellström har rehabiliterat sig har de övriga i laget kört på för fullt med träning sedan den 11 juni. Tränaren Urban Hammar är nöjd med det han har sett.

– Spelarna har gjort ett bra jobb under speluppehållet. Vi har tränat helheten under den här perioden vilket omfattar det mesta inom träningsområdena, säger Urban Hammar.

Hammar tycker det är viktigt med sådan träning:

– Ja, för under intensiva matchperioder blir det nästan bara träningar anslutande till matcher där man inte har så mycket tid att köra helheten. Nu har man en hel del tid vilket är bra, förklarar han.

Gefle genomförde vårsäsongen på ett mycket lovande vis och sjätteplatsen i tabellen är ingen förvånande syn för Hammar.

– Nej, genomför vi det jobb som vi ska blir det resultat tids nog, jag förväntar mig att det jobbet fungerar i laget, säger Hammar och poängterar att laget är väldigt bra att jobba med.

– De lyssnar och är ambitiösa, det underlättar, fortsätter han.

Efter sista matchen innan uppehållet (förlust mot Trelleborg med 2–1) har det även spelats två träningsmatcher där det således blivit två vinster.

– Matcherna har hållit bra karaktär och vi är nöjd med båda, säger Hammar.

Söndagens omstart av allsvenskan, på Strömvallen, mot Häcken ser Hammar och hela laget fram emot.

– Vi ser fram emot den mycket, vi är ivriga, berättar han.

Annons