Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hugo” kvar – men Bapupa har sagt nej

Mattias Hugosson har skrivit på för två nya år.

Mer ovisst är det med Yannick Bapupa – mittfältaren har nobbat ett kontraktsförslag från Gefle IF.

Annons

Efter en tveksam säsongsinledning har tidigare yttermittfältaren Yannick Bapupa vuxit in i rollen som central mittfältare. Gårdagens match kan dock ha varit kongolesens sista i Gefle IF.

– Min agent letar efter klubbar. Jag vet inte hur det blir nästa säsong, säger Bapupa.

Var vill du spela?

– Det spelar ingen roll. Jag väntar på svar från min agent. Jag har inte pratat med honom än.

Enligt uppgift har Bapupa redan tackat nej till ett första erbjudande om förlängning i GIF. Inte för att han inte trivs i klubben, utan för att han vill ha möjlighet att tjäna mer pengar på sitt fotbollsspelande.

Viss tidspress finns med i bilden. Yannick Bapupas arbetstillstånd sträcker sig så länge som han har kontrakt med en svensk klubb, och avtalet med Gefle IF går ut den sista november. Skriver han inte på något nytt tvingas han vackert lämna landet.

En som definitivt inte lämnar Gefle IF är Mattias Hugosson, som gjort en ny bra säsong och slutade fyra i målvaktsligan. För några dagar sedan tecknade han ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Det här känns fortfarande roligt och får man bara vara hel och sköter träningen så spelar det ingen roll att man har blivit lite äldre. Jag känner att jag fortfarande är med och bidrar, säger Hugosson.

– Men sedan får det nog räcka. Om två år är jag 37 och då ska det mycket till om det blir en fortsättning för min del.

Ytterligare två viktiga lagkuggar saknar i nuläget kontrakt för nästa säsong, vänsterbacken Andreas Dahlén och Yannick Bapupas mittfältskollega Yussif Chibsah. Den sistnämnde har tidigare sagt att han vill stanna.

– Vi har pratat flera gånger och jag tror att vi kommer överens, säger Chibsah.

Dahlén säger att han vill smälta den gångna säsongen innan han fattar några beslut om framtiden. GIF får nog räkna med viss konkurrens från andra klubbar i det här fallet.

– Jag vet att det finns intresse, men samtidigt har det varit lite stiltje nu innan serien är färdigspelad. Gefle är hetast, men vi får se. Jag vill se vad som finns innan jag bestämmer mig, och så ska jag prata med flickvännen och se vad hon vill, säger Dahlén.

Den ende som aviserat att han lämnar GIF är Johannes Ericsson, som gjorde sin sista match i går. Anfallaren Hasse Berggren står utan kontrakt och är ett ovisst kort eftersom han drabbats av en efterhängsen hälskada och Jonatan Berg är också långtidsskadad men har å andra sidan kontrakt.

Yussif Chibsah har en sak på sin önskelista inför kommande säsong:

– Vi måste ha lite mer spelare i truppen. När vi sålde Jawo och fick en massa skador märktes det att vi hade kort om folk, säger han.

 

Mer läsning

Annons