Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hugo” ska knäcka Oremo

I kväll ställs Johan Oremo mot sina gamla motståndare i Gefle för första gången sedan flytten till Djurgården. Men det är inget som GIF-spelarna ägnar så många tankar åt inför kvällens match. – Nej, jag har faktiskt inte tänkt på att vi möter honom, säger målvakten Mattias Hugosson.

Annons

Djurgården har precis som Gefle IF haft en jobbig säsong så här långt. Stockholmarna är bara sju poäng före GIF i tabellen – trots att laget storsatsat och värvat flera duktiga spelare.

Bland annat lyckades ju Djurgården till sist köpa loss Johan Oremo från Gefle tidigare i somras.

Men det faktum att GIF nu ställs mot sin gamle skyttekung är inget som spelarna tänkt så mycket på.

– Nej, jag har inte tänkt på det. Men spelar han så lär jag ju lägga märke till honom och då skall jag knäcka honom, skrattar GIF:s målvakt Mattias Hugosson.

 

• Vad betyder det att Oremo inte längre spelar för GIF?

 

– Ska vi vara ärliga så tog vi väl inte så många poäng med Oremo i laget innan han stack heller, säger Hugosson men tillägger sedan mer ödmjukt att U21-landslagsmannen trots allt är lite saknad i GIF.

– Framförallt blev man av med en bra lagkamrat och en duktig fotbollsspelare som Oremo saknar man alltid.

Oremo, som Sporten sökte utan framgång via telefon i går kväll, har så här långt svarat för två mål i Djurgårdströjan. Ett i allsvenskan mot Helsingborg (förlust 1–2) ett i Uefacupkvalet mot Rosenborg i torsdags (seger 2–1).

Annons