Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugos sista utspark lika spännande som något annat

Nån sponsor hade lagt ut stora vita ark på stolarna som man skulle vika på något finurligt sätt och följde man instruktionen fick man ihop nån slags pappers-maraccas (tror jag).
Rätt typiskt för matchen var att folk viftade och lät med dom när Hugo skulle sparka iväg en utspark i 92:a minuten.
Det var ungefär lika spännande som något annat den här kvällen.

Annons

, och i brist på annat staplar jag statistiska självklarheter på varandra.
0–0 för andra gången den här säsongen.
GIF har tagit poäng i fyra av fem matcher i säsongsinledningen.
GIF har inte vunnit hemma på tre försök.
Man behöver faktiskt inte kunna hälften så mycket fotboll som Olsson för att komma fram till slutsatsen att GIF är svårslaget.
GIF har varit med i varje match, för hade Anders Svensson inte varit hiskligt skicklig med sin högerfot hade det blivit kryss även mot Elfsborg. Nu sex poäng på fem matcher i den rätt kompakta allsvenska tabellen där det är sex poäng fram till serieledning och sex poäng till bottenplatsen.

(verkligen i brist på annat) som jag analyserat fram själv. Bollinnehavet i matchen var ungefär 35 procent för GIF, 45 procent för Gais.
Övriga 20 procenten var det inget av lagen som ville ha bollen.
Det blir så när två lag som helst av allt vill kontra på varandra möts. Gais var i den första halvleken smartast, och när det inte gick att komma fram genom GIF-försvaret skickade gästerna helt enkelt bollen över kortlinjen så inte GIF skulle kunna vända spelet. Efter paus fick GIF lite bättre kontroll över sitt passningsspel, och det var nästan så jag började tro på mål.

som Gefle IF–Gais aldrig fick hette Jonas Lantto. Redan i första halvlek var han pigg, och hade två nickar (!). En på mål, och en långt utanför. I den andra fortsatte han att jobba, och träffade till slut ribban med ett skott utifrån.
Lantto var en av de mest intressanta spelarna, tillsammans med Jonatan Berg som satte fart på sin kant i den andra halvleken. Då utmanade han, använde båda fötterna, och försökte förändra matchens allt tydligare 0–0-stämpel.
Jonatan Berg kommer självklart att göra mål på frispark i år. Mot Djurgården sköt han lite för rakt på Pa Dembo Touray – men det var fart på bollen.
I går drog han till med en frispark som slipade bort lite av lacken på ena kryssribban.
Nästa gång sitter bollen där.
Jag ger bara låga odds på det.

, även om jag tycker Hasse Berggren jobbade proffsigt hela matchen trots att varken utrymme eller bollar fanns medan Jawo hade det svårare.
GIF:s stabilitet fanns självklart i försvarsspelet.
Daniel Theorin och Omar Jawo har snabbt blivit ett mittbackspar som bakåt kommunicerar perfekt med Hugosson – och framåt har bra stöd av de inre mittfältarna. Yannick Bapupa var visserligen mer än lovligt virrig ibland, men Johannes Ericsson sitter fast med gummiband i Theorin/Jawo och försvinner aldrig iväg.

var också att Strömvallens storbildsskärm var avstängd från övriga allsvenska världen.
Inga mål där heller alltså.
Men intressanta resultat på den vanliga tavlan.
Örgryte har inte tagit en poäng än. 0–1 mot AIK var femte raka förlusten. Bara 3 540 fanns på Gamla Ullevi.
Det var 32 fler än på Gamla Strömvallen.
Örebro–Kalmar 2–1. Mästarna är fortfarande utan seger, bara två kryss (mot GIF i premiären och borta mot Elfsborg)
Helsingborg–Halmstad – får kallas en skräll efter 1–3. Hammarby–IFK Göteborg blev 0–1 i den sena matchen – efter ett underbart mål av Robin Söder.

Annons