Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundramilaresa för leda SAIK-damerna

Tänk er att åka 100 mil tur och retur för en bandyträning.

Det är något som SAIK-damernas nye tränare, Michael Bratt, kommer att göra den här säsongen

Annons

Från bostaden i Mölndal till Göransson Arena är det precis 49,9 mil. Hur klarar man av det?

– Jo, men det går jättebra. När man åker till något som är roligt går tiden fort och det här känns riktigt bra, säger Michael efter ett avklarat ett träningspass i arenan.

Michael åker tåg till Sandviken och lite beroende på hur det ser ut med matcher väljer han vilka träningar han är med på. Den här veckan, dagarna innan seriepremiären på lördag mot AIK, har han varit med på både tisdagens och torsdagens träning och åker sedan hem efter matchen. Tillsammans med Thomas Linder lägger Michael upp riktlinjerna inför den kommande säsongen.

– Det har fungerat otroligt bra och tjejerna är verkligen med på hur vi vill att dom ska spela. Vi har fått väldigt mycket feedback för våra idéer, så det känns riktigt roligt. Vi har bra go i det här gänget vill jag lova.

Michael kommer till ett lag med en medelålder på låga 18,7 år. Rutinerade spelare som Johanna Pettersson har slutat och Emma Kronberg valde spel i Kareby. Man har fyllt på med några nyförvärv utifrån och från det F17-lag som spelade SM-final i våras. Man har ett ungt men ändå ganska så välmeriterat lag. Världsmästare, nordiska och svenska mästare finns i truppen.

– Visst är det så. Vi har ju flera spelare som har meriter från stora matcher, som VM och SM-finaler, så visst har vi spelare som kan kliva fram när det behövs.

SAIK har två i år rad stupat mot Nässjö i semifinal. I år vill man gå längre och det ska man göra med hjälp av en offensiv bandy, är det tänkt. Michael beskriver:

– Om jag säger så här; Jag vill att första tanken när vi har gjort en brytning ska vara offensiv. Hitta en enkel första passning och skapa ytor åt varandra. I träningscupen vi spelade för ett par veckor sedan hade vi ett anfall från målvakt till avslut på 14 sekunder. Det beskriver lite hur jag vill att vi ska spela, säger Michael.

Frågan många säkert ändå ställer sig är väl hur det blir med Johanna Pettersson. Hon deklarerade ju tidigt att det inte blir någon bandy i vinter. Pågår det någon sorts övertalningskampanj?

– Nä, det gör det absolut inte. Men hon var faktiskt ner och tittade på en träningsmatch vi hade. Vill hon komma tillbaka, ska det ske på hennes vilja och ingen annans.

• Men dörren till omklädningsrummet står öppen om hon skulle komma på andra tankar?

– Ja, men herrejösses ja.

Mer läsning

Annons