Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska vi göra nu då?

GIF har fått bekymmer.
Hasse Berggren missar matchen mot Helsingborg. Yussif Chibsah likaså.
Det är också osäkert om Amadou Jawo kan spela – och Yannick Bapupa har problem med ett knä.

Annons

Gefle är det lag som gått runt på minst antal spelare i allsvenskan i år. Men nu ser det ut att kunna ändras.

En sak är i alla fall säker, laget kommer inte se ut som senast. Hasse Berggren kommer missa matchen på grund av sin hälskada och Yussif Chibsah är avstängd efter att ha dragit på sig sin tredje varning i den senaste matchen mot Örgryte.

– Jag säger inte att jag inte hade velat haft dem med, men det finns många bra alternativ, säger Pelle Olsson.

Som om det inte vore nog med dessa två herrar så såg gårdagens träning ut som ett slagfält. Naprapaten Fredrik Wallström fick springa i skytteltrafik mellan skadade spelare. Först ut var Berggrens anfallskollega Amadou Jawo.

– Han känner fortfarande av smällen han fick mot Örgryte. Han valde att kliva av för att inte riskera matchen eller delar av säsongen. Vi får se innan matchen hur han känner sig och om han kan spela. Det är svårt att säga om han kan vara matchklar mot Helsingborg.

Efter det var det Yannick Bapupa som fick knäet bandagerat och tejpat.

– Han har tejp på sitt onda knä sen tidigare. Han sa att han kände sig ostabil i vissa rörelser och vi fick stötta upp knäet med tejp. Vi har tejpat hans knä hela veckan och det blir bättre för var dag.

Och precis i slutet av träningen small det igen. I en nickduell brakade Alexander Gerndt och Omar Jawo ihop.

– Ja, jag vet inte vad som hände riktigt men Alexander fick en smäll på struphuvudet och Jawo fick bollen i huvudet. Men båda mådde bra och det ska mer till för att få en hjärnskakning än det där.

Men skadorna oroar inte Pelle Olsson.

– Det kan också vara bra att få in nya spelare. Nu ersätts dessa av spelare som är hungriga och inspirerade. Dessutom kommer de in och slår underifrån. Vi har varit bortskämda tidigare med att vi kunnat använda oss av så få spelare.

Gefle har efter att ha släppt Ryan Raybould 21 spelare i A-truppen.

Tre av dessa (Hasse Berggren, Yussif Chibsah och tidigare skadade Jonathan Hellström) missar matchen och det betyder att alla spelare i A-truppen som kan spela ingår i lagets 18-mannatrupp.

Mer läsning

Annons