Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I stället för straff fick Muhrén lämna banan

Både tränare och spelare var vansinniga efter slutsignalen på Skarpe Nord igår. Magnus Muhrén blev bestulen på en straff – och fick matchstraff. På övertid.
Tränaren Ola Grönberg var arg på domaren efter matchen:
– Det blir ju så när pajasar håller på.

Annons

Matchklockan hade passerat 93 minuter när Magnus Muhrén drev igenom Kungälvförsvaret. Han blev nedriven vid straffområdet och alla trodde det var straff. Utom domare Karlsson, som dömde frislag. Muhrén blev bestört:

– Det var en solklar straff, jag var minst en meter innanför linjen. Jag skrek ut min besvikelse.

Besvikelsen resulterade i ett matchstraff för Muhrén och ett missat frislag från Sandviken. Matchen slutade 3–2 till hemmalaget. Men resultatet i sig var inte orättvist.

– Matchen var en katastrof, totalt odugligt. Det var ingenting som fungerade och ingen som ville något, säger Ola Grönberg i omklädningsrummet efter matchen. Och passar på att ge en känga till domarna:

– De tre randiga var under all kritik. De blåste felaktiga domslut till höger och vänster.

Första halvlek var helt och hållet hemmalaget Kungälvs. De hittade passningar genom SAIK:s lagdelar och framåt oroade som vanligt snabbe Daniel Gratjov. Det snöade på Skarpe Nord när Kungälvs Stefan Nordén efter fyra minuter tog ner en lyra och satte 1–0 bakom en duktig Joel Othén i saik-målet. Gratjov åkte 20 minuter senare igenom hela SAIK–försvaret och satte 2–0.

SAIK såg oinspirerade ut och spelade långa lyror som fastnade i det disciplinerade hemmaförsvaret. Kalle Mårtensson gjorde sin första match från start och hade det svårt på topp.

– Vi är inte med från början, och det straffade sig. Vi pressar dem i andra men får inte in bollen.

Magnus Muhrén tände ett hopp hos Sandviken när han reducerade till 3–1 strax innan paus. Och när han sedan pangade in 3–2 i början på andra trodde nog de flesta av de drygt 1700 på läktarna att Sandviken skulle gå segrande ur striden.

Spelövertaget höll i sig men när kvitteringen uteblev kunde man se en viss desperation hos SAIK. De sköt från långt håll. De sköt från konstiga vinklar. De försökte dribbla sig igenom där det var stängt.

– Det går inte att köra igenom stängda garageportar, summerar Ola Grönberg och fortsätter:

– Vi spelar huvudlöst. Ingen i laget får plus idag.

Sandviken har nu förlorat två matcher i rad och tappat tredjeplatsen till Sirius. På söndag väntar Motala hemma på Jernvallen. Och förhoppningsvis ett mer taggat SAIK på isen.

Mer läsning

Annons