Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget spel i Göransson – men SAIK lockar med gratis inträde

Bandysäsongen går in i sitt slutskede liksom bygget av Göransson Arena.
Men något spel i hallen redan den här säsongen blir det självklart inte.
– Nej, vi håller på att lägga kylrör nu och sedan ska betongplattan gjutas och det tar tid, säger arenans vd Maya Olsson.

Annons

Sandvikens AIK siktar på ny bandyfinal på Studenternas i Uppsala som i år spelas lördag 21 mars. När bara sex matcher återstår av grundserien är SAIK trea i elitserietabellen och laget får kämpa vidare ute på Jernvallen för att nå långt i slutspelet.

Först till hösten kan spelarna glida in i Göransson Arena som börjar bli färdigbyggd. Invigningen kommer att ske 30 maj – långt efter att årets bandysäsong är avslutad.

Arenans vd Maya Olsson berättar att bygget går fortsatt bra och att man just nu lägger kylrör.

– Därefter ska betongplattan gjutas och det är ett precisionsarbete som kommer att ta två månader innan allt är klart, berättar hon.

Och när SAIK inte kan locka med spel inomhus förrän nästa säsong, så berättar Fredrik Johansson på SAIK:s marknadsavdelning att klubben släpper in publiken gratis nu på söndag när laget möter Motala.

– Vi brukar göra det en gång per säsong och vi har en grupp sponsorer som ställer upp och täcker upp för publikinkomstbortfallet. Vi hoppas självklart att många tar chansen och gå gratis på bandy, säger Johansson.

Annons