Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inhoppet som höll på att skrämma bort poängen för AIK

/
  • Till sist föll Gefle IF mot AIK. Här är det Robin Nilsson som är på väg att tappa balansen när Mohamed Bangura sätter in en tackling. AIK avgjorde i sista spelminuten och vann med 2–1 trots Jakob Hjeltes superinhopp.

Mannen med masken höll på att skrämma skiten ur AIK.
Jakob Hjeltes inhopp var av det vassaste slaget och det skulle ju ha varit succébytet som gav Gefle IF segern.
– Men just nu känns det riktigt ruttet, sa Hjelte med en bloddroppe på näsan – men en än värre smäll var AIK:s segermål till 2–1 i sista minuten.

Annons

Ett brutet näsben för någon vecka sedan stoppade inte Jakob särskilt länge. På med en genomskinlig Hanibal Lector-mask och så var han i spel igen tämligen omgående.

I underläge med 1–0 kom han in på Gavlevallens konstgräs med 25 minuter kvar att spela – och det såg faktiskt ut som att AIK:s backlinje darrade. Om det var av rädsla ska vara osagt men helt klart fick Jos Hooiveld och resten av Gnagetförsvaret någon att se upp med.

– Jag skulle försöka hota så mycket som möjligt och det kändes ganska bra, summerade Hjelte.

Ett GIF som hade spelat helt okej började då också skapa chanser på allvar. Efter kvitteringen till 1–1 av Dioh Williams hade hemmalaget två jättechanser att ta ledningen också. Allting med den unga GIF-anfallaren i huvudrollen.

Självförtroendet byggdes upp med den snygga nicken ner till Williams kvittering.

– Jag lyckades styra ner den bra och det var en grymt skön känsla när vi gjorde 1–1.

Den andra passningen till Dioh skulle ha gett 2–1. För det läget var ännu öppnare, ännu bättre och ännu klarare. Någon meter framför det öppna målet lyckades han snubbla bollen utanför ena stolpen.

– Han kom med fart perfekt i luckan och jag kunde bara mata fram den bollen. Jag var nog också helt säker att det skulle bli mål där men Dioh hade otur och halkade till precis när han skulle lägga in den, sa Hjelte.

Och så kom den stora chansen för honom själv.

Ett ryck i djupled, Jonas Lantto såg öppningen och petade fram bollen till en nästan flygande-Jakob. Mål där och Hjelte hade inte bara varit hans efternamn...

– Carlgren kom ut bra där det får man ge honom. Jag försökte sätta den hårt på ett tillslag vid ena stolpen men träffade mitt på. Jag kanske kunde ha gjort det bättre men – äh, det är svårt att säga...

I stället blev det AIK:s Johan Blomberg som blev hjälten. Ett nytt surt slut för ett hårt jobbande hemmalag som redan hade det tunga slutet mot Elfsborg förra hemmamatchen i färskt minne.

– Väldigt tung och väldigt frustrerande. Just nu känns det skit för jag tycker vi var värda minst en poäng. Nä, förresten vi skulle haft alla tre, sa Jakob så riktigt.

Själv kan han ta med sig ett superinhopp, sitt första A-lagsmål som han gjorde i cupmatchen i onsdags och en höst med fler allsvenska minuter.

– Nu kommer Oremo tillbaka och det är hård konkurrens om platserna i anfallet. Men det är som det ska vara. Jag får ge allt på träningarna och så får vi se vad som händer.

Mer läsning

Annons