Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte allvarligt skadad

Gefle IF kan andas ut. Magnetröntgen visade att Yannick Bapupas knäskada var lindrigare än man befarat.
– Det var bara en svullnad och det är inte omöjligt att han är tillbaka nästa vecka, säger GIF:s naprapat Fredrik Wallström hoppfullt.

Annons

Det var på träningen i fredags som Yannick Bapupa trampade snett och vred till knät när han stod och trixade. Han fick väldigt ont i knät och man misstänkte att ledbandet eller menisken kunde vara skadad.

På måndagen åkte Bapupa till Stockholm och gjorde en magnetröntgen av knät och igår fick GIF:s ledning ett positivt besked från undersökningen.

– Ja, det är egentligen ingen skada, han har bara en svullnad på ledbandet och menisken så det är ju väldigt positivt, konstaterar Fredrik Wallström.

Bapupa har kört lite lättare träning och cyklat, men när han kan komma tillbaka och träna på som vanligt, beror på när svullnaden går ner och att han ska bli smärtfri.

– Han är fortfarande lite ostabil och har smärta i knät så vi får se hur pass tidigt han kan träna för fullt, säger Fredrik Wallström.

När allsvenskan drar igång igen på söndag med match mot Häcken får Gefle klara sig utan Bapupa. Men GIF:s naprapat Fredrik Wallström öppnar för att Bapupas skadeuppehåll inte blir så långt.

– Det är ju svårt att sätta ett datum, men det är inte helt omöjligt att han är tillbaka i vanlig träning redan nästa vecka, säger han.

Även Jonathan Hellström missar matchen mot Häcken. Han har ont i samma ljumske som han tidigare haft problem med och rehabtränar därför.

– Jonte har ont i samma ljumske som tidigare men vi vet inte än om det är samma skada, säger Fredrik Wallström.

Ljusare ser det då ut för Amadou Jawo som saknades i träningsmatchen mot Djurgården i söndags. Han hade krampkänningar i baksidan av låren och stod därför över Djurgårds-matchen som en ren försiktighetsåtgärd. Men matchen mot Häcken på söndag är inte i fara för Gefles näst bäste målskytt.

– Nej, Jawo har tränat på för fullt både i dag och igår och inte känt av något så han finns med i truppen på söndag, säger Fredrik Wallström.

Mer läsning

Annons