Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jawo blickar mot SM-guld – GIF mot nyförvärv

Amadou Jawo är klar för Elfsborg.

Då inleder Gefle IF sin jakt på att hitta ett offensivt nyförvärv.

– Nu är vi numerärt för få och jobbar stenhårt på ett tillskott till truppen, säger tränaren och sportchefen Pelle Olsson, som har fram tills i natt på sig att leta innan transferfönstret stänger.

Annons

Sporten avslöjade förra veckan att Pelle Olsson var på besök i Belgien och såg kvalmatchen till Uefacupen mellan Gent och FC Naftan Novopolotsk.

Nu står det klart att det var Jawos ersättare som Olsson spanade in – bara två dagar efter att Elfsborg kom med budet på Amadou Jawo, som ungefär motsvarar vad klubben fick för Johan Oremo.

– Det är en ung, offensiv spelare jag tittade på i Belgien och som var med i startelvan, säger Olsson och tillägger sedan:

– Men det är ingen som är aktuell till det här transferfönstret. Han visade inte under matchen att han har de egenskaperna som Jawo lämnar efter sig – och som vi är i behov av i nuläget.

– Det är ingen just nu som kan gå in och ersätta Jawo bara sädär. Men vi känner att vi är numerärt för få i truppen och måste bredda laget, framför allt på yttermittfältet. Vi har fram tills i midnatt på oss och jobbar stenhårt på att få in ett tillskott till truppen, säger Olsson och förklarar att ett sådant nyförvärv i sådana fall blir från upptagningsområdet.

Och redan nu kan GIF ha hittat spelaren man söker.

Dalkurds 22-årige fransman Redwann Kribii provtränar nämligen med laget i dag och är – yttermittfältare.

– Det är en spelare som vi fått tips om, men som jag personligen inte sett spela. Därför låter vi honom komma och provträna med oss.

Olsson fortsätter:

– Vi har redan bra ersättare i den befintliga truppen och känner inte att vi måste plocka in en etablerad spelare till det här transferfönstret. Men det är klart att Jawo lämnar mycket bra kompetens efter sig. Han är en väldigt duktig spelare.

– Man måste ta hänsyn till ett föreningsperspektiv, vilka ekonomiska möjligheter man har, hur länge spelaren har kontrakt och så vidare. Sedan får man väga upp det med det sportsliga. Vi ansåg att budet var för bra för att tacka nej till.

Jawo, som dras med en ledbandsskada i axeln, missar Elfsborgs kommande match mot Kalmar och gör troligtvis debuten i den gulsvarta tröjan – mot Gefle IF.

– Det kommer nästan kännas lite overkligt, att möta alla kompisar – och brorsan... Det är första gången jag möter honom i så fall och det kommer nog trigga mig lite extra. Men det kommer bli konstigt, väldigt konstigt, säger anfallsstjärnan som fanns på plats i Borås när Elfsborg presenterade honom under gårdagens presskonferens.

Och han såg genast ut att trivas i sin nya miljö.

– Det känns roligt att komma till Elfsborg. Det var egentligen den enda klubben i Sverige som gällde. Nu får jag chansen att vinna SM-guld. Men samtidigt var det viktigt för mig att Gefle fick en rejäl kompensation. Utan GIF hade jag aldrig kommit till Elfsborg. Det är dom som hjälpt mig hit, säger Jawo – och bjuder på en sista hälsning.

– Det kommer att gå bättre utan mig, skrattar han.

Mer läsning

Annons