Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jawo på vänsterkanten igen

Vänsterbackar har egentligen inte varit någon bristvara i Gefle IF.

Men med både Andreas Dahlén och Jonathan Hellström på skadelistan samtidigt har vikariatet gått till Omar Jawo.

– Visst känns det lite ovant men det går bättre och bättre, säger Omar inför kvällens bortmatch mot Gais.

Annons

27-åringen har annars tillbringat hela sitt fotbollsliv som mittback och det är där han trivs allra bäst.

– Så är det ju. Men i den här situationen är det helt okej att flytta ut ett steg och det finns en hel del roligt med det också. Jag gillar att ha mycket boll och som ytterback blir man lite mer inblandad i spelet. Det finns ju till och med plats för lite offensiva utflykter.

I Väsby i Superettan fick han också spela på kanten några gånger.

– Men jag tror det bara var två-tre matcher och det är några år sedan nu. Men jag är och kommer nog alltid att vara en mittback.

Matchen mot IFK Göteborg i söndags var i alla fall ett riktigt test för Omar, även om han spelade på vänsterkanten även i träningsmatchen mot Mariehamn veckan innan.

– Jag är väl hyfsat nöjd med min egen insats mot Göteborg men det var förstås tungt att vi förlorade. Nu hoppas jag på vinst i mot Gais – det skulle vara skönt efter två raka allsvenska förluster.

Han får förmodligen rikta in sig på en ny insats till vänster i försvaret då Andreas Dahlén fortfarande är indisponibel och ännu inte har tränat fullt ut med laget efter sin envisa skada.

– Det blir säkert en tuff match och Gais behöver poäng för att förbättra sitt läge i tabellen. Men vi ska göra allt för att vinna igen. Det vore på tiden nu, säger Omar.

Efter att ha startat med lillebror Amadou i samma stad och lag börjar han nu vänja sig med att vara ensam Jawo i GIF.

– Det är klart jag saknar honom här både som brorsa och fotbollsspelare. Men det är kul att han fått chansen i ett allsvenskt topplag och han har det bra där. Kul att det går bra för honom också och senast fick han ju göra sitt första mål i Elfsborgströjan också. Dessutom ett riktigt fint mål.

Själv har Omar kommit väl till rätta som allsvensk fotbollsspelare. Skillnaden jämfört med serien under är inte jättestor och omställningen har varit smärtfri.

– Jag trodde faktiskt det skulle vara större skillnad – framför allt på tempot. Den största biten är väl att spelarna i allsvenskan är lite mer taktiskt skickliga. Men det är jäkligt roligt att spela här och jag trivs verkligen jättebra. Särskilt som det har gått så pass bra för laget också.

Men efter totalt 0–5 mot Örebro och IFK Göteborg så behövs både mål framåt och kanske en seger för att putsa till självförtroendet igen.

– Ska vi säga 2–1 till oss, skrattar Omar avslutningsvis.

 

Annons