Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jodå, visst blev det GIF för Dragan

(ny version) Dragan Kapcevic åkte de 34 milen hem till Sollefteå med ett enda stort leende på läpparna.

Den 2 augusti vänder han tillbaka till Gävle.

– Min målsättning har alltid varit att ta mig till allsvenskan. Drömmarna behåller jag för mig själv när jag sover, säger GIF:s nyförvärv.

Annons

Som Sporten skrev i går var övergången bara en formalitet. På tisdagen blev det officiellt. Den bosniske anfallaren Dragan Kapcevic, 24, som gjorde två mål i måndagens U21-match med GIF mot Brommapojkarna skrev på ett 1,5 årskontrakt med Gefle IF.
Vad det är Dragan Kapcevic drömmer om vill han alltså inte berätta. Bäst är kanske det. Klart är i alla fall att övergången innebär att bosniern byter bort pittoreska Nipvallen i Sollefteå mot mer välbesökta allsvenska arenor – och han gör det i Alexanders Gerndts gamla tröja med nummer 16 på ryggen.
En omställning som det, enligt Dragan Kapcevic själv, inte ska vara några problem att leva upp till.
– Kommer jag bara in i träningen ordentligt tror jag inte att det ska vara några problem, säger 24-åringen.
Gefle IF:s sportchef och tränare Pelle Olsson är nöjd med nyförvärvet:
– Det är väldigt svårt att säga om han kommer att slå i genom i allsvenskan på en gång eller inte. Men vår förhoppning är att han med sina spetskompetenser kommer att kunna bidra redan i höst. Vi ser honom som en renodlad forward.
• Hur fick ni nys om Kapcevic?
– Vi hade koll på honom redan i våras genom kontakter vi har i Norrland. Sedan gjorde han en bra match med Östersund mot Wigan. Efter det bjöd vi ner honom. Sedan gick det hela ganska fort.
• Har hans skadehistorik varit något som har gjort att ni har tvekat?
– Nej, efter hans trafikolycka (2008) har han spelat ett helt år utan bekymmer. I övrigt har han inte haft några skador alls, säger Pelle Olsson.
Enligt uppgifter kostar Dragan Kapcevic Gefle IF cirka 200 000 kronor – alltså en standardsumma för vad en allsvensk klubb förväntas betala för en spelare från en division 2-klubb. I avtalet finns även en klausul som ger Sollefteå pengar vid en eventuell vidareförsäljning.
Ännu är det oklart när bosniern kommer att debutera i allsvenskan. Enligt övergångspappren som kommer att skickas in i dag ska han vara spelklar till GIF:s hemmamatch mot Åtvidaberg 8 augusti.
– Problemet är bara att Dragan behöver ett arbetstillstånd från Migrationsverket då han är medborgare i ett land utanför EU. När vi värvade Ryan Raybould tog det här väldigt lång tid. Vi skickade in pappren i går och har försökt ringa dem, men det är inte så lätt att komma fram till Migrationsverket, säger Pelle Olsson.
Dragan Kapcevic ansluter till GIF-truppen måndagen 2 augusti. Innan dess ska han hinna med att spela två matcher till med Sollefteå i division 2. I kväll borta mot Älgarna och på söndag hemma mot IFK Luleå.

Mer läsning

Annons