Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle med i startelvan

Karriärens första elitseriematch kom mot Villa förra fredagen.
Då blev han målskytt direkt och efter en gedigen insats mot Edsbyn finns Kalle Mårtensson 17 år, i kväll med i startelvan för första gången.
– Det är jättekul att få chansen när det gått så bra, säger han själv.

Annons

Kvällens match blir Kalle Mårtenssons tredje i elitserien och i de två första samt i Svenska cup-matchen mot Selånger har han imponerat. Efter elitseriepremiären mot Villa fick han beröm främst för sin kämpainsats, och just att kämpa är något som han lovar att fortsätta med nu när han får starta.

– Det är bara att försöka ta chansen nu när man får den och ge allt i varje situation, säger han.

Han tillhör egentligen SAIK:s P19-lag och beskriver sig själv som en spelare som lever mycket på fart och teknik. Ursprungligen kommer han från Färila i Hälsingland och började sin bandykarriär i Ljusdals gula tröja. Men när det var dags att lämna grundskolan bakom sig flyttade han de drygt 16 milen söderut till Sandviken och bandygymnasiet.

– Jag sökte hit och kom in, så det var bara att åka direkt. Det finns ett bandygymnasium i Ljusdal också men det håller inte lika hög klass. Det här är ju Sveriges största, säger han.

Väl framme på bandygymnasiet dröjde det inte länge förrän han fick stifta bekantskap med SAIK:s största stjärna Magnus Muhrén. Dock i en anorlunda roll. Som lärare.

– Ja, han hade ett vikariat där när Tony (Lindquist red. anm.) var i Ryssland ett tag.

Samme Magnus Muhrén som när matchen mot Kungälv drar igång i kväll, istället för lärare, agerar anfallskompis.

– Han är ju en av de största. Det har funnits flera man ser upp till men han har väl varit en av dem, säger Mårtensson.

Målet är att få spela resten av säsongen med a-laget och om han fortsätter på den inslagna vägen talar mycket för att det blir så.

– Det är bara att fortsätta att jobba på. Nu är ju Mikko (Aarni) skadad så vi får väl se hur det blir när han kommer tillbaka, men visst hoppas jag på att få spela fler matcher, avslutar han.

Mer läsning

Annons