Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalmar hoppas få rätt i Bapupafallet

Ex-gifaren Yannick Bapupa är formellt fortfarande en Kalmar FF-spelare.

Inom en månad faller domen.

– Jag är väldigt trygg med att vi får rätt, säger Kalmars klubbchef, Svante Samuelsson till Barometern.

Annons

Den kongolesiske fotbollsspelaren hann inte göra någon lång tjänstgöring i Kalmar innan han dömdes till två års fängelse för våldtäkt på en 18-årig kvinna. Strafftiden sträcker sig mot slutet av 2011 om den inte förkortas. Avtalet med KFF löper över 2012, ett avtal som Kalmar nu vill häva.

Den arbetsrättsliga tvisten mellan parterna har pågått under en längre tid, men Svante Samuelsson räknar med att de snart får ett avslut.

– Om några veckor, kanske en månad, bör vi få ett besked. Den juridiska processen är långsam, säger han.

Tvisten mellan parterna innehåller två delar. Dels den arbetsrättsliga, där Bapupa i princip kan komma tillbaka när han är fri och kräva att få fortsätta sin anställning, något som Kalmar motsätter sig. Den andra delen gäller det ekonomiska.

KFF betalade ut en sign-on-bonus när kontraktet undertecknats. Pengar som man nu vill ha tillbaka. Bonusen och den lön som redan betalats ut innan domen föll kan bli svårt att få tillbaka. Det hävdar Sven Lindvall, chefsjurist på arbetsgivaralliansen, till Expressen. Kalmar FF hade en dialog med Lindvall tidigt i den juridiska processen.

– I den första delen känner vi oss rätt säkra, den andra är mer oviss, säger Svante Samuelsson till Barometern.

Mer läsning

Annons