Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Dragan slå till igen?

Då som nu var det en trend som skulle brytas.
Dragan Kapcevic klippte till med vristen och räddade Gefle IF kvar i allsvenskan.
Efter fem svarta förluster är det återigen på Gamla Ullevi, mot IFK Göteborg, som GIF måste överträffa sig själva.

Annons

– Med bara fem poäng ner till kvalstrecket är det ingen som kan säga att vi är på säker mark, säger Kapcevic och sätter ord på den ängslan som spritt sig över Gävle under senare delen av sommaren.

Efter åtta raka matcher utan förlust bröts förbannelsen och följdes av fem raka förluster. Snacket om toppstrid har tystnat för längesen. Nu handlar det om det gamla vanliga för Gefle IF:s del – överlevnad.

Kanske, kanske, kan Dragan Kapcevic 2–2-mål den 7 november i fjol, i matchminut 87, sporra GIF till stordåd. Ni kan historien, hur klubben tog en rejäl tugga av superettan, men räddades till kvalspel genom en Heimlichmanöver av GIF:s egen Super-Dragan.

– Inte det snyggaste målet jag gjort, men definitivt det viktigaste, säger han och ler brett vid minnet.

Oavsett vad han gör under sin återstående tid i Gävle kommer Kapcevic för alltid förknippas med den där vristträffen mot IFK Göteborg, som dessutom bröt en lång förlusttrend på bortaplan mot Blåvitt.

Nu tycker han att det är dags att bryta en ny trend i Göteborg.

– Alla trender bryts, förr eller senare. Både de bra och de dåliga. Det är klart att vi inte kunde hålla nollan i 30 matcher i rad till exempel. Men som spelare är det klart att man påverkas av en rad förluster, det sätter sig på självförtroendet.

Får vi be om ett nytt superinhopp av Dragan Kapcevic i kväll?

Mer läsning

Annons