Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Mendes vara något för er, GIF?

Sporten har kartlagt en rad olika anfallsalternativ som ersättare för Johan Oremo. En spelare som kan ligga bra till är AIK-anfallaren Daniel Mendes som är besviken över sin roll i AIK och ryktas vara på väg bort från Solnaklubben. – Jag har ingenting att säga om det där, säger Pelle Olsson.

Annons

Av olika anledningar sägs Mendes vara på väg bort från AIK. Dels på grund av bristande speltid och dels att AIK vill rädda ekonomin. Och brassen Mendes skulle kunna vara en perfekt ersättare för Johan Oremo med sin snabbhet och målfarlighet.

När Sporten ringer upp AIK:s sportchef Ola Andersson vill han varken bekräfta eller dementera om GIF varit i kontakt med honom angående Mendes.

– Inga kommentarer. Jag vet, det är ett tråkigt svar, men vi kan inte kommentera det, säger Andersson.

Inte heller Gefles tränare och sportchef Per Olsson vill kommentera om Daniel Mendes är en spelare som är intressant för GIF.

– Jag har ingenting att säga om detta. Blir det några förändringar i spelartruppen så meddelar vi det.

Däremot tycker Gefles ordförande Leif Lindstrand att Daniel Mendes låter intressant.

– Det var en nyhet för mig att han var till försäljning. Men är det så, är det klart att han är ett intressant namn.

Den 27-åriga brassen kom till AIK för två säsonger sedan från Degerfors och har svarat för 32 allsvenska matcher och sex mål.

Men Gefle IF tänker inte använda de cirka 10 miljoner från försäljningen av Oremo, till att hitta en dyr ersättare.

– Det är inga pengar som direkt bränner i fickan. Vi kommer att investera pengarna i föreningen och använda dem långsiktigt, förklarar Lindstrand.

Daniel Mendes är förstås bara en i raden av intressanta spelare som kan vara aktuella för Gefle IF. Mjällbys målfarlige anfallare Markus Ekenberg sägs vara för bra för superettan och skulle kunna vara en fin förstärkning för Gefle.

– Men det kan vara svårt att få loss honom från Mjällby, tror Lindstrand.

Gefle brukar även ha bra kontakt med Djurgården, men enligt Lindstrand har man inte pratat spelarövergångar med Stockholmsklubben som köpte Johan Oremo.

– Vi brukar ha kontinuerlig kontakt, men vi har varken diskuterat eller fått något tips på nån spelare från Djurgården, berättar han och avfärdar också ett eventuellt lån av någon spelare.

– Det ska nog inte bli aktuellt.

En sak är dock säker; väljer GIF att värva en ersättare för Oremo, ska det vara en spelare som direkt kan gå in och konkurrera om en plats i startelvan.

– Vi har sagt som så att när vi värvar en spelare mitt under säsongen, ska han kunna göra det, säger Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons