Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan norske Gram bli frälsaren som GIF behöver?

Med Daniel Theorin skadad och Yussif Chibsah avstängd måste Gefle IF möblera om lite i laget till den viktiga matchen mot Häcken på söndag.

Det öppnar upp för den evigt skadedrabbade Öyvind Gram.

– Klart jag hoppas få spela från start snart. Nu känns det som jag är väg ikapp, säger norrmannen.

Annons

Det återstår en hel viktig träningsvecka för GIF och det ska även spelas en U-match i kväll mot GIF Sundsvall och än är det långt ifrån att tränarduon Pelle Olsson och Urban Hammar tar ut något lag. Men Gram i startelvan är helt klart ett av alternativen.

Det har inte blivit så mycket av den varan sedan han värvades från Ålesund i vintras. Närmare bestämt en match. Han startade i den andra allsvenska omgången borta mot Åtvidaberg i slutet av mars och passade fram till Alexander Gerndts segermål innan det var slutspelat efter 36 minuter. På nytt var det smärtande ljumskar som var boven i dramat.

– Snacka om dålig tajming. Jag hade fått vara frisk och hel under försäsongen och spelat en hel del matcher. Allting kändes jättebra när jag blev skadad igen och fick börja om på nytt. Jag var borta länge och kunde inte ens träna ett tag.

24-åringen var en chansning när han kom till GIF med sin långa skadeperiod bakom sig. Hemma i Norge blev han tvungen att operera båda ljumskarna.

– Dom kallade det fotbollsbråck. En svaghet i bukmuskulaturen och när dom skulle förstärka den genom en operation så blev det inte bra och jag fick göra om allting. Det var riktigt tufft och det gjorde ont, berättar Gram som var borta från allt fotbollsspel i det närmaste två år.

Men har ger inte upp. Trots en jobbig vår trivs han bra i Gefle IF och vill ingen hellre än att prestera på planen igen.

– Det har gällt att hålla humöret uppe och nu känns det bra igen. Jag har kunnat träna ordentligt ett tag och just nu saknar jag väl matchtempot. Men det går hela tiden åt rätt håll och det återstår ju några månader av säsongen.

Några inhopp har det blivit och senast var han avstängd i hemmamatchen mot Mjällby efter sin tredje varning för säsongen. Men när Chibsah råkade ut för samma öde efter ett gult kort i lördags är Gram tillbaka som ett alternativ på det centrala mittfältet.

– Alla vill väl vara med och spela från start. Det gäller mig också så det är klart jag hoppas på det.

Att Gefle ska ta sig ur den kniviga situation man har satt sig i på nedflyttningsplats med tio matcher kvar att spela tror Gram i alla fall på.

– Vi vet att laget är så pass bra att vi kan slå alla lag i allsvenskan. Vi har väl haft en del otur och fått dålig poängutdelning. Dessutom är det är inte bara jag som har varit skadad.

Häcken på söndag är nästa viktiga uppdrag den här hösten. En höst där norrmannen ska göra allt för att få spela och rädda GIF kvar i allsvenskan.

Vad som händer sedan vet han inte.

– Vi får väl se hur kroppen känns och om jag slipper några mer skador. Jag vet inte alls vad som händer – annat än att jag trivs väldigt bra här i Gävle.

Mer läsning

Annons