Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjörlings räddningar tog Västerås till final

Västerås spelar SM-final på lördag, SAIK:s säsong är över.
Tungan på vågen blev till sist Daniel Kjörling – målvakten som SAIK ratade för fem år sedan.
– Äntligen en final igen, det var på tiden, säger han sedan VSK besegrat SAIK med 4–3 i den femte och avgörande semifinalen.

Annons

Västerås var snubblande nära redan i fjol, men tappade då en ledning med 3–0 i den femte matchen mot Edsbyn till förlust 3–4. SAIK-supportrarna som rest till Västerås, och de var många, hoppades på en upprepning när Västerås gick ifrån till 4–1 i början på andra halvlek.

Och det var nära, Daniel Mossberg reducerade två gånger om men i år lyckades VSK hålla undan.

Mycket tack vare Daniel Kjörling. Han svarade för en rad fina räddningar och när SAIK-tränaren Ola Grönberg får frågan om den avgörande skillnaden lagen emellan under semifinalserien lyfter han fram just Kjörlings målvaktsspel.

– Han har varit fantastisk i hela serien och nu räddar han ju två eller tre skott som bara ska vara mål. Det känns som vi hela tiden har fått jobba mer för våra mål än vad Västerås har gjort.

– Kjörling har ju varit som en vägg i varenda match. Vi har skapat lika många chanser som VSK, men han har varit riktigt, riktigt bra, säger Magnus Muhrén.

Efter säsongen 2004 tvingades Daniel Kjörling av någon anledning bort från SAIK, ett av de stora mysterierna i klubbens historia, men han har knappast blivit sämre sedan dess. Nu tog han Västerås till klubbens första SM-final sedan 2002, med andra ord hans första final som VSK-målvakt.

– Jätteläckert, det har ju varit drömmen ända sedan man kom hit till Västerås.

– Nä, för några år sedan hade jag säkert tyckt det, men nu var det fem år sedan jag flyttade därifrån så jag hade blivit lika glad vilket lag det än hade varit.

– Jag vet inte, det får andra bedöma. Joel har ju varit bra han också.

– Vi har nog lite mer tyngd i vårt lag. SAIK har ju Berlin, Muhrén och Mossberg som är fantastiska, men vi går runt på fler spelare vilket gör att vi orkar mer i längden.

– De är storfavoriter på papperet, men vi har gjort två jämna matcher mot dem i serien. Men vi måste upp ett hack till om vi ska slå dem.

Mer läsning

Annons