Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart bakåt i GIF – trots missen

Gefle IF struntar i backspegeln. Den snöpliga förlusten mot Trelleborg är glömd. – Vi känner en stor revanschlusta, säger lagkaptenen Daniel Bernhardsson.

Annons

Ett högerinlägg och en framstormande vänsterback förstörde söndagen för GIF. Yousef Fakhro gjorde matchens enda mål på Strömvallen.

Lagkaptenen och högerbacken Daniel Bernhardsson deppade tillsammans med övriga lagkamrater, fram till gårdagens träning.

– De som startade matchen körde lätt styrka på morgonen och för de övriga blev det ett fotbollspass. Vi analyserade matchen mot Trelleborg och försökte komma underfund med vad vi hade kunnat göra bättre. Det är alltid tungt att förlora, det spelar ingen roll vilket lag man möter. Men nu är det bara att blicka framåt, säger Bernhardsson.

Han var inblandad i baklängesmålet i söndags. Fakhro hann före i luftrummet inne i straffområdet.

– Inlägget från höger nickskarvades och det gick så fort. Jag har inte ögon i nacken och såg inte deras spelare. Jag såg tv-bilderna efteråt och varken jag eller "Hugo" (Mattias Hugosson, målvakten) kunde göra något. Kanske borde jag ha varit där tidigare och nickat bort bollen. Men det handlar om tusendelar, analyserar Bernhardsson.

Vad krävs för att ni ska börja vinna på hemmaplan igen?

 

– Det har ju varit fyra uddamålsförluster. Mot Trelleborg spelade vi inte så bra, i andra matcher har vi presterat bättre. Det är svårt att säga varför vi inte har varit lika vassa på hemmaplan i år. Vi kanske borde spela mer som vi gör borta. Mot de etablerade lagen ligger vi mer på kontring på bortaplan, en god idé är väl att försöka spela så även på hemmaplan. Fast samtidigt vill vi ju föra matcherna.

På lördag står IFK Göteborg för motståndet på Ullevi.

– Vi ska göra en bra prestation, så får vi se vad den leder till. Vi har visat att vi kan slå varenda lag, avslutar Daniel Bernhardsson.

Full av revanschlusta.

Mer läsning

Annons